For et år siden fikk han beskjed om at han ikke kunne løpe over hekker hele sommeren på grunn av en lårskade.
Nå står han med det svenske flagget over skuldrene som nybakt EM-bronsevinner på 400 meter hekk – og som svensk rekordholder.
– Det føles utrolig godt, sier Carl Bengtström.
Han forbedret sin personlige rekord med 57 hundredeler og slettet Sven Nylanders svenske rekord fra OL i Atlanta i 1996 med fire hundredeler til 47,94.
– Det er en EM-bronse, men først og fremst en svensk rekord. Det har vært snakk om rekorden siden jeg slo gjennom for noen år siden. Mest utenfra, men vi har også tenkt at rekorden er mulig å slå, sier Carl Bengtström.
– Det krever et godt løp, og det fikk jeg i dag, og så gikk det fort, sier han.
Han sier at han visste at bedre tider var mulig da han satte personlig rekord i slutten av april, uten trening og i regnvær.
– Jeg visste at noe stort var i vente hvis jeg kunne få alt til å stemme. Nå var det i en mesterskapsfinale med en perfekt rygg og optimale forhold og godt trykk på tribunen – det var det som trengtes.
Ordene om Karsten Warholm
Den perfekte ryggen tilhører verdensrekordholderen Karsten Warholm. Han vant selvfølgelig løpet.
– Jeg visste at han ville suse forbi på et tidspunkt, og at det da bare var å prøve å komme med. Jeg hadde et godt grep på ham i den andre svingen, og det gjorde mye – det ga motivasjon og kampvilje til å gå «all in» de siste hindrene.
Artikkelen fortsetter nedenfor.
På spørsmål fra en norsk journalist om han noen gang kan slå Warholm, svarer Bengtström:
– Det må kreve mye. Det er verdensrekordholderen. Jeg er utrolig takknemlig for å konkurrere mot ham, han har hjulpet meg mye med å få ned mine egne tider.
Blir du glad når han løper forbi tidlig?
– Det er kanskje litt ydmykende, men samtidig gjør han det mot alle i hele verden. Jeg ser på det som en mulighet til å utnytte det.
«Det kan inspirere»
For nøyaktig ett år siden, forteller Bengtström, fikk han beskjed av legene om at han ikke ville kunne løpe over hekker på hele sommersesongen på grunn av en skade i baksiden av låret.
– Mange utøvere har vist at de kan komme sterkere tilbake etter en slik hendelse, og nå står de her et år senere med en svensk rekord. Jeg håper det kan inspirere andre til å fortsette å jobbe, og at det vil ordne seg.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Han sier at han på et tidspunkt kan komme til å kjøre en sesong uten hekker.
– Jeg utelukker det ikke, men når jeg har flyt i ræva, fortsetter jeg med det.
Han er klar for OL i Paris og håper å kunne reise til Paris tidligere i sommer for å delta i Diamond League-gallaen.
– Jeg vil kjenne på atmosfæren. Deretter er det fullt fokus på OL, som er sommerens store mål.