Målvakten Silje Solberg-Østhassels herlige hyllest til Katrine Lunde – etter legendens storspill i OL: «Utrolig moro»

Håndballjentene slo tilbake etter tapet i åpningskampen mot Sverige.

Søndag slo Norge for alvor tilbake på håndballbanen, da Håndballjentene vant klart over Danmark med 18-27.

Nordmennene rundspilte danskene, og vi hadde to keepere som var i superform.

Selv uten en Henny Reistad, som for tiden er ute med en ankelskade, hadde Norge få problemer med å knuse medaljekandidaten.

Det var en etterlengtet opptur, etter den store skuffelsen mot Sverige.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson etterlyste et norsk lag som tar bedre vare på sjansene sine etter tapet mot Sverige.

Det virket som at laget hadde tatt til seg den beskjeden, og det var sjelden tvil om veien kampen skulle gå.

Artikkelen fortsetter under bildet.

To målvakter i storform

Det var ikke bare angrepsspillet som satt under seieren over Danmark i OL.

Silje Solberg-Østhassel spilte store deler av kampen, og gjorde sakene sine svært bra.

Keeperlegenden Katrine Lunde kom inn, og fikk noen minutter i løpet av kampen.

Den rutinerte målvakten viste at hun fremdeles er en klassekeeper, og storspilte de siste 14 minuttene.

Lunde hadde en redningsprosent på hele 88, hvor hun reddet sju av åtte skudd på slutten av kampen.

– Jeg er godt fornøyd. Mange av skuddene var veldig bra presset, men jeg må være fornøyd selv, sa hun til Discovery etter kampen.

Solberg-Østhassel om Lunde

Det er liten tvil om at Håndballjentene er en sammensveiset gjeng.

Selv spillerne som kniver om de samme posisjonene støtter hverandre.

Det viser Solberg-Østhassel når hun blir spurt om samarbeidet med Lunde etter Danmark-kampen.

– Så er det utrolig moro at Katrine kommer inn og stenger totalt når jeg ikke får helt treff i andre omgang, sier hun til NRK.

Lunde mente at det var Solberg-Østhassel som la grunnlaget for henne, med innsatsen tidligere i kampen.

– Hun slet dem ut fra starten. Du så at selvtilliten deres ikke var der. De hadde ikke lyst til å gå på mål og ikke lyst til å bli taklet ned av forsvaret vårt, sa Lunde til Discovery.