HÅNDBALLJENTENE TAR SENSASJONELT OL-GULL ETTER FINALESEIER MOT FRANKRIKE

Det var knyttet høye forventninger, som alltid, til de norske Håndballjentene foran OL i Paris.

Artikkelen oppdateres!

Foran mesterskapet var det norske landslaget tippet til å vinne OL-sølv av magasinet Sports Illustrated.

Foran finalen mot Frankrike, hadde Norge vunnet tre medaljer i OL. Markus Rooth sikret et fantastisk gull i tikamp, Line Flem Høst vant bronse i seiling, mens Karsten Warholm tok sølv på 400 meter hekk i går.

Håndballjentene hadde dermed sikret Norges fjerde medalje, da de feide Danmark av banen i semifinalen.

Mesterskapet startet noe trått, med tap for Sverige i åpningskampen. Men derfra har Håndballjentene ikke sett seg tilbake.

Spesielt den 44-årige keeperlegenden Katrine Lunde har imponert stort i mesterskapet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

OL-gull i Paris

Kampen mot vertsnasjonen Frankrike startet som forventet, med nerver og jevnt spill.

Med det norske kronprinsparet på tribunen, startet Frankrike med en tremålsledelse, som Norge hentet inn.

Derfra og ut ble det en meget jevn første omgang, preget av misser fra begge leire.

–  Syvmeter og Norge har ikke vært tingen så langt, sa Max-kommentator Asbjørn Myhre, etter at Norge misset sin andre straffe i kampen etter halvspilt første omgang.

Det var en førsteomgang preget av personlige feil, men Norge tok med seg en solid 15-13-ledelse til pause.

Etter pausen fortsatte Håndballjentene å holde trykket oppe, og økte ledelsen ytterligere i starten av andre omgangen.

Norge fortsatte å utnytte feilene til Frankrike utover omgangen, og franskmennene slet med å hente inn den norske ledelsen.

Frankrike hadde en 12 minutters periode hvor de scoret kun ett mål i andre omgangen.

Henny Reistad leverte en glimrende finale for Norge, en kamp som endte til slutt 29-21 til Norge.

Katrine Lunde har nå vunnet tre OL-gull i karrieren, og keeperen leverte et fantastisk mesterskap.

Frankrike ble knust på hjemmebane, foran over 26.000 tilskuere.

Kaptein Stine Bredal Oftedal takker av med den eneste tittelen hun manglet i landslagstrøya, etter 269 landskamper.

Del denne artikkelen videre for å hylle Håndballjentenes fantastiske OL-gull!