Derfor er Ole Gunnar Solskjær rett mann for Norge

Ståle Solbakken avslørte tidligere i høst at han er ferdig som landslagstrener for Norge etter VM i 2026.

Ole Gunnar Solskjær ytret at han ønsker seg jobben som den neste landslagssjefen.

Derfor er Ole Gunnar Solskjær mannen som skal ta Norge til nye høyder.

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens mening.

Det var høye forventninger da Ståle Solbakken «endelig» tok jobben som hovedtrener for det norske herrelandslaget i fotball.

Siden han tok over jobben etter Lars Lagerbäck, har Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard utviklet seg til å bli to av verdens beste fotballspillere.

Det er liten tvil om at troppen Solbakken har er en helt annen verden enn hva den svenske trenerlegenden hadde. Allikevel har ikke den tidligere København-treneren lykkes med å ta Norge til et stort mesterskap.

Hva har gått galt for Solbakken?

På papiret har Norge den beste troppen siden glansdagene under Egil «Drillo» Olsen.

Det er spillere som spiller for store klubber og i store ligaer i hvert eneste ledd, i tillegg til at Norge har det som må kalles verdens beste målscorer på topp.

Haaland har imponerende 32 mål for Norge i en alder av 24, kun ett mål bak scoringsrekorden til Jørgen Juve som har stått siden 1930-tallet.

Men Norge har hatt en lei uvane med å ikke prestere når det virkelig gjelder. Mange mener at mentaliteten ikke er den samme som i de andre nasjonene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Landslagssjef Ståle Solbakken under pressekonferansen om herrelandslagets samling i juni på Ullevaal stadion. Foto: Annika Byrde / NTB

Det er kanskje et godt poeng. Samtidig er det vinnerskaller på dette landslaget. Solbakken har opplevd stor suksess i Danmark. Haaland har vunnet alt i Manchester City.

Angrepet til Norge er ikke annet enn fryktinngytende. Nevnte Haaland er en selvfølge, men også spillere som Alexander Sørloth, Antonio Nusa, Oscar Bobb og Jørgen Strand Larsen ville vært med i nesten alle verdens landslagstropper.

Alle kan ikke starte samtidig, og spesielt Sørloth har lidd under Solbakkens taktikk. Den høyreiste trønderen blir ofte skjøvet ut på kanten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Solbakken har nok følt på det hele selv, da han i høst avslørte at han kommer til å gi seg uansett hvordan kvaliken til neste VM går.

Solskjærs uttalelse

Den siste tiden har Solskjær jobbet i analyse-teamet til UEFA. Han har ikke tatt noen manager-jobber siden han fikk sparken i Manchester United i 2021.

Solskjær dukket opp på Oslo Business Forum torsdag denne uken for å snakke om lederskap.

Der avslørte den tidligere målsniken at han er lysten på å bli Solbakkens arvtager.

– Jeg er en stolt nordmann. Når Ståle bestemmer seg, så vil jeg med glede gå inn i samtaler. Jeg er en nordmann som er stolt over der jeg kommer fra, sier Solskjær på konferansen på Lillestrøm, gjengitt av Dagbladet.

Han ble også spurt om han kunne tenkt seg å lede United igjen i fremtiden.

– Når familien spør, ville jeg sagt ja hver dag i uken. Det føles feil å snakke om jobber som andre har nå, men jeg ville sagt ja.

Derfor er Solskjær rett mann

Etter at Solbakken ga beskjed om sin fremtid i jobben som landslagstrener, har flere meldt sin interesse, blant annet Kjetil Rekdal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ole Gunnar Solskjær
Foto: AP Photo/Dave Thompson

Men nå som Solskjær mer eller mindre bekrefter at han har et ønske om å ta over for Solbakken, bør Norges Fotballforbund (NFF) kaste seg rundt.

Ikke bare er Solskjær den mest velkjente fotballtreneren Norge har, han bringer også en taktikk som kan passe denne troppen bra.

I Manchester United vant han ingen titler, men han brakte en selvtillit til laget man ikke har sett siden Sir Alex Fergusons tid. Og Solskjær viste at han kan være fleksibel i taktikken sin også.

Mot topplagene tok han hensyn til motstandernes styrker, som da Man United slo ut Paris Saint-Germain på bortebane i Champions League, eller da han tok flere skalper mot Pep Guardiolas Manchester City.

Solskjær har også selv hatt en stor finger med i spillet i Erling Braut Haalands utvikling, da han var spissens manager i Molde. Det kommer nok ikke til å gjøre noen skade dersom han blir landslagssjef.

Han har ikke kallenavnet «Baby Faced Assassin» for ingen grunn. Han kan være kynisk og spille på lagets styrker. Det kan fort bli en mer direkte spillestil, og mer fokus på kontringer.

Dette er noe mange norske fans har skreket etter under Solbakken. Man kan bare forestille seg hva Solskjær kan få til med trioen Haaland, Sørloth og Ødegaard foran et godt drillet forsvar.

Hvem mener du burde erstatte Solbakken på landslaget?

Del din mening i kommentarfeltet vårt på Facebook.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev