Det norske supertalentet sammenlignes med verdens beste håndballspiller

Alexander Blonz (18) hadde ikke spilt en eneste landskamp da Christian Berge tok han ut i bruttotroppen til VM. Nå trekker treneren paralleller med verdens beste håndballspiller – som forøvrig også er norsk. 

ANNONSE: Følg Norges vei i VM. Kan Christian Berges mannskap overgå det historiske VM-sølvet fra 2017? Her får et risikofritt spill på håndball-VM for 200 kr – hver uke gjennom hele mesterskapet!

Christian Berge overrasket mange da han tok ut 18 år gamle Alexander Blonz i troppen til det kommende mesterskapet i Danmark og Tyskland. I oppkjøringen har unggutten vist seg tilliten verdig, blant annet som lagets toppscorer og banens beste i seieren over Nederland.

Ser likheter med Sagosen

Nå sammenligner landslagstreneren supertalentet med verdens beste håndballspiller og lagkamerat, Sander Sagosen.

– Jeg ser den samme råskapen, selv om han spiller i en annen posisjon. Det er betydelig tøffere å spille midtback på et landslag, men de har samme «passion» for idretten sin, sier Berge til VG.

Unggutten synes det er stas å bli sammenlignet med den etterhvert meritterte lagkompisen som til daglig spiller for det franske storlaget Paris Saint-Germain.

– Det er ikke noe gøy å tape, det er ikke det. Og jeg legger selvfølgelig ned så mye innsats som mulig for at kamper skal vinnes. Så det er vel kanskje det han tenker på. Det er veldig gøy å bli sammenlignet med ham, sier Blonz til avisen samme avis.

Venstrekanten spiller selv for Viking i førstedivisjon, men skal spille for topplaget i Eliteserien, Elverum fra neste sesong. Men før det skal han debutere i VM for Norge. Første test blir mot Tunisia 11. januar.

ANNONSE: Klarer Norge å gjenskape den magiske prestasjonen fra 2017? Sander Sagosen og co. er på plass i mesterskapet i Danmark og Tyskland med mål om ny medalje. Her kan du spille risikofritt for 200 kr hver uke gjennom hele mesterskapet!

Del artikkelen hvis du gleder deg til håndball-VM! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);