Favoritt før friidretts-EM: Så mye har Warholm forbedret seg siden fjorårets VM-gull

Karsten Warholm liker at han går inn i EM som favoritt.

Han ble folkehelt da han løp inn til gull på 400 meter hekk i fjorårets VM i London. Siden har Karsten Warholm etablert seg som et av Norges heteste idrettsnavn – takket være enorme ferdigheter og ikke minst det ikoniske «Skrik-bildet».

ANNONSE: Ung, men allerede tynn i håret? Du kan gjøre noe med det.

Før årets EM i Berlin er han soleklar favoritt på samme distanse, og 22-åringen har skumle hensikter. Warholm har nemlig blitt et halv sekund raskere på 400 meter hekk.

– Vi har fått et større «arsenal» på det vi holder på med, så jeg stiller høyere krav til hvordan jeg løper i år kontra i fjor, sier Warholm til NRK.

For ordens skyld: Et halv sekund er MYE når det løpes 400 meter hekk. Dimna-løperens norgesrekord fra juli lyder på imponerende 47,65.

Dermed er det naturlig at den tidligere outsideren er storfavoritt før årets mesterskap i Berlin. Det har han ikke noe imot.

– Jeg vet at jeg går inn med et favorittstempel. Det er egentlig kjekt med litt press. Jeg ville ikke hatt det på noen annen måte, sier Warholm.

DEL artikkelen om du tror Karsten Warholm vinner gull i Berlin!

ANNONSE: Redd for å miste håret i ung alder? Dette er symptomene du må se opp for.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);