Ga stjernespilleren oppsiktsvekkende kritikk - dette sier han nå - Sportsbibelen

Ga stjernespilleren oppsiktsvekkende kritikk – dette sier han nå

Landslagstrener Thorir Hergeirsson vakte oppsikt da han kritiserte Nora Mørk etter seieren i åttedelsfinalen mot Spania. Sjefen har ingen planer om å trekke den tilbake før onsdagens kvartfinale mot Russland.

ANNONSE: Semifinalebillett ligger i potten når Norge møter Russland i håndball-VM onsdag kveld. Nå får du 1,40 i odds hvis du spiller på Norge seier mot russerne. Klikk her for å bli ny kunde hos Betsson. Setter du inn 5000 kroner får du faktisk hele 10 000 kroner å spille for.

Onsdag er det klart for en batalje av det klassiske slaget når Norge møter Russland i kvartfinalen av håndball-VM. Det blir neppe like enkelt som mot Spania. Den kampen cruiset stort sett Norge gjennom – og vant til slutt 31-23. Nora Mørk scoret elleve av målene.

Likevel valgte landslagssjef Thorir Hergeirsson å kritisere Mørks innsats etter kampen. Islendingen var ikke fornøyd med seks av feilpasningene til Györ-stjernen, i tillegg til at hun pådro seg to utvisninger.

Mørk selv tok ikke kritikken tungt, men flere eksperter var misfornøyde.

– Hun vet med seg selv at hun har gjort en fantastisk kamp. Hun sprudler, smiler, er glad og lar seg ikke affisere. Det er helt unødvendig og ikke på sin plass. Hun har tatt ham videre fra det han selv kalte den verste kampen i et mesterskap, så han bør gi henne en «high five» i stedet, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele. 

Før onsdagens kamp angrer ikke Hergeirsson på kritikken. Han mener heller ikke at det var noe «stikk» mot en av lagets store stjerner.

– Både de etablerte og de ferske får støtte og korreksjon når det trengs. Det er min iver etter å nyansere bildet, for i mitt hodet er det flere matchvinnere enn Nora. Hun var god og viktig, særlig i andre omgang, og vi har en god tone og kan snakke sammen. Vi pleier å være ærlige med hverandre, sier Hergeirsson til TV 2.

Nora Mørk har allerede scoret 42 ganger i løpet av mesterskapet. Det blir forhåpentligvis flere i løpet av onsdag kveld.

ANNONSE: Semifinalebillett ligger i potten når Norge møter Russland i håndball-VM onsdag kveld. Nå får du 9,75 i odds om du tror kampen ender uavgjort etter full tid og går til ekstraomganger. Klikk her for å bli ny kunde hos Betsson. Setter du inn 5000 kroner får du faktisk hele 10 000 kroner å spille for.