Her tar legende Thierry Henry ut de 11 beste han har spilt med – en uventet svenske fikk plass på superlaget

Thierry Henry er en av de beste spissene som noensinne har spilt i engelsk fotball.
Franskmannen har spilt på fantastiske lag, med noen av verdens beste spillere i Arsenal, Juventus, Barcelona og Monaco.
Nå velger Henry ut de 11 beste han har spilt med, og en uventet svenske har fått plass i drømme-elleveren.

Allerede i 1994 slo Thierry Henry gjennom i AS Monaco under hovedtrener Arsène Wenger. Men den franske duoen kom til å høste mye større suksess i Arsenal bare fem år senere.

Henry startet først i Juventus, av de utenlandske klubbene han spilte for, før han så meldte overgang til Arsenal i 1999. På London-laget ble den unge spissen til en av verdens beste målmaskiner de neste åtte årene og scoret totalt 174 mål i 254 kamper i Arsenal-trøya.

FILE PHOTO: Soccer Football – Arsenal v Leicester City – FA Barclaycard Premiership – Highbury – 15/5/04 Arsenal’s Jose Antonio Reyes, Robert Pires, Ashley Cole, Thierry Henry, Fredrik Ljungberg and Rami Shaaban celebrate winning the league Action Images via Reuters/Alex Morton/File Photo

Med det er Henry fortsatt klubbens mestscorende spiller gjennom tidene. Men så meldte han en stor overgang til Barcelona, som han blant annet vant Champions League med i 2009.

En svenske i laget

Når han begynte å bli eldre reiste han over Atlanteren og begynte å spille for New York Red Bull. Under perioden for den amerikanske klubben var han også på et kort låneopphold for klubben i hans hjerte, Arsenal. I 2012 spilte han fire kamper for «The Gunners» og scoret tre mål. Han avsluttet karrieren som spiller i 2014.

https://www.instagram.com/p/BtEjCV8gCbi/

Henry har virkelig spilt med noen av verdens beste spillere gjennom tiden sin i Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelona, samt det franske landslaget, og nå har målkongen fått muligheten til å velge sin egen drømme-ellever av spillere han selv har hatt som lagkamerater.

Det er faktisk en svenske som har fått plass på det utrolige superlaget. Men det er ikke Arsenal-outsider Fredrik Ljungberg som de fleste sannsynligvis trodde, men en annen «supersvenske» som spilte med franskmannen i Barcelona.

Henrys drømme-ellever (4-3-3):

Keeper:
Fabien Barthez, Monaco

Forsvarere:
Bixente Lizerazu, Frankrike
Marcel Desailly, Frankrike
Tony Adams, Arsenal
Lilian Thuram, Monaco

Midtbanespillere:
Patrick Vieira, Arsenal
Alessandro Del Piero, Juventus
Zinedine Zidane, Juventus

Angripere:
Dennis Bergkamp, Arsenal
Zlatan Ibrahimovic, Barcelona
Lionel Messi, Barcelona

Les også: Bruno Fernandes (25) er en målmaskin – her kan du se hva han har utrettet

Er det noen Thierry Henry har spilt med som heller burde tatt plass i drømme-elleveren hans? Si din mening i kommentarfeltet!