Johan Kaggestad freser mot Olympiatoppen midt i koronakrisen

For øyeblikket herjer Covid-19, som også kalles koronaviruset, rundt om i verden, og i Norge.

Per dags dato (20. mars) har sju personer mistet livet av viruset, cirka 100 personer er innlagt på sykehus og over 1800 er smittet i landet vårt.

For å minske smitteomfanget så mye som mulig har det blitt gjort en rekke og omfattende tiltak av regjeringen vår. Idrettsverdenen har blitt påvirket med at alle treningssentre i landet har blitt stengt, i tillegg til at regjeringen har lagt ned et midlertidig forbud mot all organisert idrett.

Men ikke på Olympiatoppens treningssenter ved Sognsvann i Oslo. Der får nemlig opptil 25 norske medaljekandidater til Tokyo-OL og Paralympics lov til å trene.

Det er Oslo kommune som har gitt Olympiatoppen dispensasjon til å holde dørene åpne.

Johan Kaggestad mener dette grepet skader prinsippet om solidaritet i verdenskrisen alle befinner seg i, som følge av koronaviruset. Det snakker han om i Aftenposten.

«For meg er dette er brudd på de reglene som gjelder for stengte treningsinstitutter. Og særlig bryter det med lojaliteten mot de bestemmelsene vi generelt nå har i samfunnet. Det er et dårlig signal fra toppidretten. Vi befinner oss i aller høyeste grad i en unntakstilstand. Jeg tror ikke alle er klar over risikoen man tar. Det er bare å se til Italia og de høye dødstallene der, og nå er de samme forholdene i ferd med å utvikle seg i Spania og Frankrike. Der er det beintøft», sier Kaggestad til Aftenposten.

OSLO 20160427. Johan Kaggestad (tv) og Christian Paasche kommenterer landeveissykling for TV2. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Marit Breivik i Olympiatoppen har blitt gjort oppmerksom på Kaggestads kritikk av valget deres av NTB, og forteller at de forventet å få kritikk for valget deres.

Hva synes du om Olympiatoppens valg? Er du enig, eller uenig med Kaggestad?