Klæbo er bekymret for russiske konkurrenter – og disse tre spesielt

Johannes Høsflot Klæbo må etter all sannsynlighet regne med knalltøff konkurranse i vinter.

De tre OL-gullene i Pyeongchang har gjort Klæbo til mannen alle ønsker å slå. Blant de som nok har størst sjanse til å gjøre nettopp det finner man flere russiske utøvere. Klæbo mener at de norske løperne må passe på for å ikke bli tatt igjen av russerne i vinter.

– Vi skal passe oss for disse russerne. Det er mange som har lyst til å gå fort, det er mange som er sultne og det ser du på de andre gutta. Vi må stå på for å være helt der oppe også til vinteren, sier Klæbo til Dagbladet.

Mange husker kanskje duellene mellom 21-åringen og jevngamle Aleksandr Bolsjunov både på stafetten og lagsprinten i Pyeongchang-OL. Klæbo gikk seirende ut av begge, men russeren viste tegn på skummel form da han han vant 60-kilometeren på Blinkfestivalen. Han er imidlertid ikke den eneste russeren Klæbo frykter.

– Det er ikke noe tvil om at Bolsjunov viste seg sterk i fjor, og han tror jeg kommer til å være brutal å slå i år. (Denis, jou.anm) Spitsov var bra i fjor, og ikke minst (Sergej, jou.anm) Ustjugov han så vi på starten av sesongen at var der. Det er nok de sterkeste russerne på papiret, sier Klæbo.

Ustjugov ble som kjent nektet deltakelse i OL. I vinter er medaljegrossisten fra Lahti-VM tilbake.

DEL artikkelen om du gleder deg til skisesongen!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);