Mens brødrene spurtet for EM-medaljer, var Filip satt ut av skade – da var det kun én tanke i hodet hans

Filip Ingebrigtsen (25) avviser at han er bitter over at skade hindret han i å spurte om EM-medaljer med Jakob (17) og Henrik (27).

Filip Ingebrigtsen var av flere sett på som den aller største favoritten før 1500 meter i Berlin-EM.

ANNONSE: Det kan være fare for at du også mister håret tidlig, dersom slektningene dine gjorde det. Finn ut hvordan du kan forhindre det.

Men da resultattavlen viste finaleresultatene, var 25-åringen nest sist, mens brødrene Jakob og Henrik havnet på henholdsvis første- og fjerdeplass. Grunnen til Filips kollaps var en brist i ribbeinet som han pådro seg under semifinalen.

Han måtte også trekke seg fra 5000-meteren. Der ble det enda mer jubel for brødrene, med nok et gull til Jakob og sølvmedalje til Henrik.

Filip avviser at han er bitter eller sjalu etter brødrenes suksess. I 1500-meterfinalen valgte han faktisk å sette brødrene foran seg selv da han merket at kroppen ikke var helt med.

– Helt klart er det konkurranse, men jeg merket det da jeg var i finalen og ikke var på topp. Da tenkte jeg på hva jeg kunne gjøre for å bedre Henrik og Jakobs sjanser. Det hadde jeg ikke trodd på forhånd, men det viser at vi er lagspillere også. Det var en rar følelse, sier Filip til VG.

Far og trener Gjert Ingebrigtsen tro det hjalp at Jakob og Henrik oppnådde såpass stor suksess under mesterskapet i Berlin.

– Det hadde vært verre om det ikke var brødrene. Filip skulle gjerne ønske det var han som sto på topp. Han vet gjennom kvaliteten i det vi gjør at om han hadde vært på start i normal form, ville han også tatt medalje. Både av den ene og andre varianten. Det er det viktigste at han suger på den.

DEL artikkelen for å hylle Team Ingebrigtsen!

ANNONSE: Ble faren din tynn i håret tidlig? Da bør du sjekke ut dette.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);