Her er det norske landslaget som ennå ikke har tapt i 2017: – En drøm - Sportsbibelen

Her er det norske landslaget som ennå ikke har tapt i 2017: – En drøm

De er kanskje ikke de mest profilerte utøverne her til lands, men Norges landslag i rugby league står muligens for en av årets beste norske idrettsprestasjoner.

Lørdag slo de nemlig Tsjekkia 30 – 26. Dermed står landslaget med syv seiere på de åtte siste kampene. I tillegg har de fortsatt til gode å tape i år.

–  Å fullføre sesongen ubeseiret er en treners drøm, men vi har fortsatt ting vi må bli bedre til. Jeg gleder meg til det fremtiden bringer for Vikingene, sier landslagstrener Dave Hunter.

Ungt lag

Bare fem av de 17 som spilte mot Tsjekkia var med i fjor, opplyser treneren. På tross av utskiftingene har likevel spillerne merket en klar progresjon.

– Sesongen har vært utelukkende positiv for oss. Vi har sett konstant forbedring fra første stund og denne forbedringen vil fortsette i fremtiden. Vi har et ungt, norsk lag, der alle spillere gjør fremskritt for hver gang vi møtes, sier kaptein Kristoffer Milligan.

Å spille på det norske rugbylandslaget er noe helt annet enn å spille for flere tusen på Ullevaal eller å komme inn på Holmenkollen-oppløpet. Det gjør imidlertid ikke noe med stoltheten til kapteinen, som nå har spilt 20 landskamper.

– Det har vært en sann ære å få representere landet vårt og jeg har møtt mange flotte mennesker på veien. Jeg føler jeg har representert meg selv, klubben min og familien på en respektfull måte og jeg er utrolig stolt over å ha fått muligheten.

Ønsker vekst

Kim André Seglem spilte for landslaget i 2015. Nå fungerer han som lagets PR-sjef. Han mener sporten fint kan vokse seg større i Norge, så lenge den får mer publisitet og kommer med flere argumenter for å spille rugby:

– Det er et flott tilbud til de som gjerne ikke passer så godt til fotball eller vil ha litt mer action. Rugby league passer nordmenn VELDIG bra!

Rugby league er med rugby union de to mest utbredte rugbyformene. Flere regler, både spillemessig og administrative skiller de to.

Lik Sportsbibelen om du også elsker sport!