Rodal om Ingebrigtsen-brødrenes EM-sjanser: – At vi diskuterer det scenarioet, er ellevilt

Den norske friidrettshelten har spesielt stor tro på én av Ingebrigtsen-brødrene.

Onsdag løper Henrik, Filip og Jakob forsøksheat på 1500-meter. Det er ventet at alle tre kvalifiserer seg til en finale på fredag. Spesielt store er forventningene til 25 år gamle Filip. Den mellomste broren i den mildt sagt veltrente familien tok gull på distansen under Amsterdam-EM i 2016, og bronse under fjorårets VM i London.

ANNONSE: Ung, men allerede tynn i håret? Du kan gjøre noe med det.

Få vet mer om hvordan man lykkes på friidrettsarenaen enn NRK-ekspert Vebjørn Rodal. Mange ser på OL-gullet hans på 800-meter i 1996 som tidenes norske idrettsprestasjon. Han forteller til Stavanger Aftenblad at han ser på Filip Ingebrigtsen som favoritt til å vinne 1500-meteren. De to andre brødrene, Henrik (27) og Jakob (17) bør imidlertid ha gode muligheter til å vinne medalje. Spesielt yngstemann Jakob har fått enorm oppmerksomhet grunnet hans unge alder. I juli løp han inn til ny europarekord på U20.

Alle tre brødrene skal også løpe 5000-meter. Rodal utelukker ikke at Jakob faktisk kan vinne den distansen.

– Jeg ser ikke bort fra at Jakob kan bli europamester på 5000 meter. Men det er jo litt sånn at vi ikke liker å gi en 17-åring favorittstempelet, han skal få lov til å være ungdom. Men bare det at vi diskuterer det scenarioet, er jo ellevilt! Vi snakker om tre brødre og hvor mange medaljer de skal ta. Vi har tre brødre som har valgt å doble i EM! Det er jo et funn for alle; mediene, norsk friidrett og alle som er glad i norsk idrett, sier han til Stavanger Aftenblad.

DEL artikkelen om du håper Ingebrigtsen-brødrene vinner medaljer i EM!

ANNONSE: Redd for å miste håret i ung alder? Dette er symptomene du må se opp for.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);