Slik reagerer Idretts-Norge etter Ingebrigtsens oppsiktsvekkende uttalelse

Lokal idrettsleder mener eventuelle konflikter tilhører fortiden.

Familien Ingebrigtsen leverte et eventyrlig EM. 17 år gamle Jakob tok gull både på 1500- og 5000-meter, mens eldstebror Henrik tok sølv på den sistnevnte distansen. Etterpå kom han med en kommentar som siden har vekket oppmerksomhet i det norske idrettsmiljøet.

– Gjert har jo vært «gal» i 20 år. Han har fått så mye drit for alt vi har gjort. Han har tatt veldig mye av støyten. Det har vært så mye styr. I klubben vår da vi var små … Vi fikk ikke trene med de gruppene vi ville … Det var så mye motarbeiding i alle retninger, sa Henrik Ingebrigtsen til VG etter 5000-meteren.

Brødrene Henrik, Filip og Jakob har alle blitt trent av pappa Gjert. Henrik fortalte at de ble motarbeidet fordi de gikk mot normen og tidlig satte profesjonelle krav.

En som tidlig var tett på Ingebrigtsen-familien er Arild Netland. Han er leder for friidrettsgruppen i Sandnes Idrettslag, det samme idrettslaget Ingebrigtsen-brødrene tilhører. Han mener gnisningene mellom den ambisiøse familien og det lokale idrettslaget er overstått for mange år siden.

– De var litt forut for sin tid, og klubben var ikke i stand til å takle måten de tenkte å gjøre ting på. Jeg har vært med i styret de siste ti årene, og da har vi stått 100 prosent bak Team Ingebrigtsen. De gjør mye selv og vi bidrar med litt. Forholdet er godt nå, og vi er en veldig stolt klubb, sier Netland til VG.

Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl forteller samme avis at det ikke er unaturlig at folk er skeptiske når det kommer en trener som gjør ting som aldri har blitt gjort før.

Medaljefangsten til Team Ingebrigtsen er ikke akkurat beskjeden; brødrene, Jakob, Filip og Henrik har vunnet åtte internasjonale medaljer totalt på seniornivå (ekskludert innendørs).

Og de er nok meget sugne på noen OL-medaljer i Tokyo om to år…

DEL artikkelen for å hylle Team Ingebrigtsen!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);