Alt du må vite før Bundesliga-comebacket: Haaland i «Tysklands største kamp» og norsk duell

Endelig er europeisk toppfotball tilbake. Først ute er tyske Bundesliga som starter med et brak. Dette bør man vite før gjensynet med Erling Braut Haaland og co.

Til helgen ruller tyske Bundesliga i gang foran tomme tribuner for første gang etter korona-utbruddet. Et sulteforet publikum har spesielt én skikkelig godbit i vente i gjensynet med den tyske toppdivisjonen – i tillegg til et «norsk» oppgjør.

Haaland i «Tysklands største kamp»

Det norske supertalentet Erling Braut Haaland står som vanlig i fokus når han skal i aksjon i det Bundesliga-ekspert Eivind Bisgaard Sundet omtaler som det største oppgjøret i tysk fotball. Første hinder i jakten på tittelen er nemlig lokalderbyet mot erkerival fra Gelsenkirchen, Schalke 04.

Kampen går under navnet «Revier-derbyet» og har en svært innholdsrik historikk å vist til med blant annet keeperscoring av en purung Jens Lehmann, 4 løver hentet fra den lokale dyrehagen har vært blant ingrediensene i oppgjøret forteller Runar Skrøvseth i podkasten «Dritte Halzbeit».

Etter en av Haalands siste Instagram-oppdateringer å dømme skal det ikke stå på verken selvtillit eller form da han tok i mot utfordringen til selveste Cristiano Ronaldo på strak arm.

Bisgaard Sundet mener denne runden blir ekstra spesiell omstendigheten tatt i betraktning.

– Spesielt denne kampen, som for alltid vil stå i historiebøkene med oppstart etter covid-19 og tomme tribuner. Dette er en så stor kamp at det nesten ikke er til å tro. Dette er en kamp folk kommer til å huske til de går i graven, sier han til VG.

Før avspark ligger Haalands lag fire poeng bak serieleder Bayern München som på sin side skal ut i en tøff bortekamp mot syvendeplasserte Wolfsburg.

Rett bak de gule og sort ligger RB Leipzig som tar i mot Freiburg, mens fjerdeplasserte Borussia Münchengladbach reiser til Eintracht Frankfurt.

Norsk duell

Litt lenger ned på tabellen skal det kjempes om viktige poeng når Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin reiser til Hoffenheim for å møte landsmann Håvard Nordtveit.

Hertha ligger plassert kun 6 poeng over nedrykksplayoff, med 7 poeng opp til Nordtveits Hoffenheim etter en meget kaotisk sesong med hele fire trenerbytter.

Spennende sesongavslutning – i både topp og bunn

Det er med andre ord duket for en meget spennende avslutning på som blir en sesong utenom det vanlige. Bundesliga-ekspert Bisgaard Sundet tror det blir ni meget spennende serierunder ettersom ingenting er avgjort i noen av endene i tabellen.

– Det er spenning i både topp og bunn. Ser du på tabellen er det veldig mange ting å ta tak i. Toppkampen, kampen om Europa-spill og bunnstriden. Alle har noe å spille for, og spesielt spill på kontinentet har mye å si. Det har enda større betydning i år, sier Bisgaard Sundet til samme avis.