Haaland avslører idolene fra oppveksten – trekker frem disse to stjernene og kulthelt fra Premier League

Nå er han en av de heteste spissene i verden og har millioner av fans som følger han med argusøyne. Da han var liten var disse Erling Braut Haalands egne forbilder.

I et intervju med klubbens offisielle hjemmeside trekker Haaland frem to av de aller største stjernene det siste tiåret som sine største idoler.

– Jeg hadde mange idoler som barn. Jeg må nevne to spillere: Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic. Alltid vær sulten. Alltid vær på leting etter mål og baller, uttalte han til klubbens offisielle hjemmeside ifølge The Statesman.

Kulthelt inspirerte

Kanskje mer overraskende er det at Dortmund-spissen også har ytret stor beundring for en angriper som ikke har en like stor stjerne som nevnte Ibrahimovic og Ronaldo.

Den britiske TV-kanalen BBC fanget nemlig tidligere i vår opp Haalands forkjærlighet for en kulthelt fra Premier League. På 19-åringens Twitter-profil er det nemlig flere innlegg hvor unggutten deler sin hyllest av den tidligere Swansea-spissen Michu.

Spanjolen tok Premier League med storm med 22 scoringer på 43 kamper i debutsesongen, inkludert et ligacoptrofé i. Etter en kanonsterk start ble resten karrieren ungt preget av skade for spissen som senere var innom Napoli på lån før han returnerte til Spania og avsluttet karrieren i Oviedo på nivå to.