Haaland blant de mest verdifulle i Bundesliga – nå verdsettes han til spinnvill sum

Den eventyrlige formen har gjort Erling Braut Haaland til en av tysk fotballs mest verdifulle spillere.

Den lange fotballpausen ser ikke ut til å påvirke måljegeren fra Jæren. Erling Braut Haaland fortsatte akkurat der han slapp før viruspandemien satt en effektiv stopper for Bundesliga-fotballen.

Foran tomme tribuner på Signal Iduna Park bidro nordmannen med både mål og målgivende i Revierderbyet da Dortmund nedsablet erkerivalen Schalke 04 hele 4-0. Med det fortsatte han den imponerende målformen for Dortmund og står nå med 10 scoringer på 9 kamper så langt i den tyske serien.

Verdt nesten 800 millioner

Den gode formen har gjort underverker for markedsverdien til unggutten. Det anerkjente nettstedet Transfermarkt tar jevnlig temperaturen på markedsverdien til spillere over hele verden.

Ifølge deres nettsider er nordmannen nå verdt hele 72 millioner euro – eller nærmere 790 millioner norske kroner.

Kun lagkompis Jadon Sancho, det tyske stortalentet Kai Havertz og Bayern München-vingen Serge Gnabry er verdt mer. Med det rangeres Haaland høyere enn blant annet begge Bayern-stjernene Phillipe Coutinho og Robert Lewandowski.

Foto: Ina FASSBENDER / AFP. Lagkameratene Jadon Sancho og Achraf Hakimi er også høyt oppe blant de mest verdifulle spillerne i ligaen.

Grunnet koronapandemien og forverret økonomiske forutsetninger har imidlertid verdien på spillerne falt og på det høyeste var markedsverdien til Haaland oppe i 80 millioner euro.

Mest verdifulle nordmann

Haaland er dermed den mest verdifulle nordmannen, etterfulgt av Real Sociedad-spiller Martin Ødegaard som «bare» verdsettes til 45 millioner euro ifølge nettstedet. Nestemann på listen er Sheffield Uniteds Sander Berge som ville kostet rundt 20 millioner euro i dagens marked.