Haaland blant de mest verdifulle i Bundesliga – nå verdsettes han til spinnvill sum

Den eventyrlige formen har gjort Erling Braut Haaland til en av tysk fotballs mest verdifulle spillere.

Den lange fotballpausen ser ikke ut til å påvirke måljegeren fra Jæren. Erling Braut Haaland fortsatte akkurat der han slapp før viruspandemien satt en effektiv stopper for Bundesliga-fotballen.

Verdt nesten 800 millioner

Den gode formen har gjort underverker for markedsverdien til unggutten. Det anerkjente nettstedet Transfermarkt tar jevnlig temperaturen på markedsverdien til spillere over hele verden.

Ifølge deres nettsider er nordmannen nå verdt hele 72 millioner euro – eller nærmere 790 millioner norske kroner.

Topp 25 – over både Rashford og Lukaku

Det plasserer han på en 21. plass over de mest verdifulle spillerne i hele verden. Med lik verdi som blant annet Paulo Dybala, Alisson Becker og Roberot Firnmino. Dermed rangeres han som mer verdifull enn spisskollegaene Romelu Lukaku, Marcus Rashford og Timo Werner

Foto: Ina FASSBENDER / AFP. Lagkameratene Jadon Sancho og Achraf Hakimi er også høyt oppe blant de mest verdifulle spillerne i ligaen.

Grunnet koronapandemien og forverret økonomiske forutsetninger har imidlertid verdien på spillerne falt og på det høyeste var markedsverdien til Haaland oppe i 80 millioner euro.

Det er riktignok fremdeles et stykke opp til toppen. Der troner PSG-stjernen Kylian Mbappe med en markedsverdi på hele 180 millioner euro ifølge nettstedet.

Mest verdifulle nordmann

Haaland er dermed den mest verdifulle nordmannen, etterfulgt av Real Sociedad-spiller Martin Ødegaard som «bare» verdsettes til 45 millioner euro ifølge nettstedet. Nestemann på listen er Sheffield Uniteds Sander Berge som ville kostet rundt 20 millioner euro i dagens marked.