Minst tre engelske storklubber sikler etter Dortmund-stjernen

Borussia Dortmund har i lang tid vært kjente for å produsere store fotballstjerner, som gjerne blir snappet opp av større klubber like før de ser ut til å nå sitt fulle potensiale.

I noen tilfeller har oppkjøp av Dortmund-spillere vært ekstremt suksessfullt, for eksempel Bayern Münchens kjøp av Robert Lewandowski fra sine gule rivaler.

Ved andre anledninger har noen spillere slitt etter å ha forlatt den tyske klubben, for eksempel Ousmane Dembele, som forsvant for en skyhøy sum til Barcelona for to sesonger siden.

Den franske vingen storspilte i Dortmund før han ankom Camp Nou, hvor begge sesongene har vært preget av skader og mye tid på innbytterbenken.

Dortmund er uten tvil en klubb som utvikler spillere til å bli gode, med sin raske og offensive spillestil. Erling Braut Haaland (19) valgte blant annet å melde overgang til de «Svart-gule» for å kunne utvikle seg ytterligere.

En annen spiller som har gjort stor suksess i Dortmund, siden han ankom Signal Iduna Park for cirka to år siden, er høyrebacken Achraf Hakimi (21).

Marokkaneren har spilt høyre-vingback og høyreback under Lucien Favre, og er kjent for sin svært offensive spillestil og utrolige fart. 21-åringen har fem mål og ti målgivende pasninger på 30 kamper i Bundesligaen denne sesongen.

En av spillerne Hakimi har servert ved flere anledninger er vår kjære norske stjernespiss, Erling Braut Haaland.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Disse resultatene har fått de engelske storklubbene Chelsea, Manchester City og Tottenham til spørre om det er en mulighet til å sikre seg Hakimi, hevder nettsiden 90 minutes.

Marokkaneren vært utlånt fra Real Madrid til Borussia Dortmund i to sesonger.

Hakimi er nå etablert som en av en av Europas mest spennende angripende fullbacker, med allsidigheten til å spille på hver flanke, og Hakimi forventes å returnere til Madrid etter avslutningen av Bundesliga-sesongen.

Men en kilde har fortalt 90 minutes at Dortmund er desperate etter å signere 21-åringen på en permanent avtale, selv om de vil møte enorm – og økonomisk kraftig – konkurranse fra andre klubber, som Chelsea, Tottenham og City, om Real Madrid bestemmer seg for å lytte til tilbud.

Hvor tror du Hakimi havner etter sommeren? Er han god nok til å gå rett inn på Real Madrids førstelag? Eller vil han bli benket til fordel for Dani Carvajal? Vil han bli værende på Santiago Bernabeu da i så fall?

Og kommer Hakimi til å ta steget videre om han havner i en større klubb, eller vil han miste gnisten, slik som mange andre Dortmund-spillere har gjort tidligere.

Ikke vær redd for å si hva du tror i kommentarfeltet!