Trenerlegenden sammenligner Haaland med verdens beste spiss: – Han kan bli den nye Lewandowski

Trenerlegende Ottmar Hitzfeld trekker paralleller mellom Dortmund-spissen og det som mange mener er verdens beste angriper for øyeblikket.

Etter å ha herjet i Champions League for Red Bull Salzburg har Erling Braut Haaland virkelig levert varene også etter overgangen til Dortmund.

Nå mener tysk trenerlegende at Haaland kan bli like god som det mange omtaler som verdens beste spiss.

Kan bli den «nye» Lewandowski»

Den tyske trenerlegenden Ottmar Hitzfeldt, som selv har en karriere som spiss bak seg, mener nå at den norske spisskometen kan komme opp på nivået til Bayern Münchens superspiss Robert Lewandowski.

– Haaland har en høy grad av fotballintelligens, og angriper i det rette øyeblikket. Han ser alltid etter rom. Han er teknisk veldig god, rolig og rask. Han kan bli den nye Lewandowski, uttalte Hitzfeld til tyske Kicker, ifølge VG.

(AP Photo/Jan Pitman)

Tredje mestscorende i Bundesliga-historien

Lewandowski, som også har en bakgrunn i Dortmund, har gjennom flere år vært blant verdens beste angripere. Denne sesongen er den polske superspissen, sammen med Haaland, den eneste som har mer enn 40 nettkjenninger så langt denne sesongen.

Bayern-spissen har lagt merke til Haaland og har uttalt at han håper nordmannen blir værende i Tyskland i flere år.

– Han har et enormt potensial, og har fortsatt god tid. Jeg vil ikke legge press på ham med mine uttalelser. Hvis han jobber hardt, kan han bli enda bedre og nå det ypperste nivået. Derfor tror jeg det vil være lurt for ham å bli værende i Bundesliga før han tar det neste steget, sa Lewandowski nylig, ifølge Goal.

Foto: Christof STACHE and INA FASSBENDER / AFP) 

Mens Haaland befinner seg i starten av Bundesliga-karrieren har Lewandowski på sin side bøttet inn må i en årrekke.

Polakken har kun to spillere foran seg på toppscorerlisten i Bundesliga. Bare Klaus Fischer og Gerd Müller har flere nettkjenninger i den tyske toppdivisjonen enn 31-åringen.