10 spillere som blir store overgangsmål etter EM – går floppen tilbake til England?

De største mesterskapene har historisk sett vært et levende overgangsmarked hvor spillerne har fått muligheten til å vise seg frem til de største klubbene. Sommerens EM er ikke et unntak, og flere spillere har allerede bydd på fantastiske prestasjoner. Her er 10 spillere som trolig vil få storklubbene etter seg når EM er over.


Mens EM ruller og går har alle lagene vært i aksjon i sine respektive grupper. Enkelte lag har underprestert, mens andre har prestert over evne. Uavhengig av lagets prestasjon har flere enkeltspillere virkelig fått vist hva de er gode for – noe som har satt skyhøy fart i potensielle overganger, skal man tro mediene.

10. Breel Embolo, Sveits/Borussia Mönchengladbach

Den sveitsiske bautaen Breel Embolo startet EM med et brak da han scoret det første målet i kampen mot Wales hvor han også ble kåret kampens beste spiller. I de to andre kampene har han ikke kommet på scoringslisten, men jobben han gjør for laget har vært ekstremt viktig. I år har han også spilt godt i Borussia Mönchengladbach hvor han spesielt utmerket seg i Champions League-kampen mot Shakhtar Donetsk. Med gjennomsnitt på 2,2 skudd innenfor sekstenmeteren og 2,6 dribblinger per 90 min i Bundesliga, og en markedsverdi under 30 millioner euro er 24-åringen trolig en mann mange har på blokka.

9. Roman Yaremchuk, Ukraina/Gent

Selv om Ukraina har hatt et relativt dårlig EM, har Roman Yaremchuck levert varene. Gent-spilleren noterte seg for to scoringer i gruppespillet, henholdsvis mot Nederland og Nord-Makedonia, og er i en alder av 25 år fremdeles ung og sulten. Hans fysikk, bevegelse og ferdigheter med begge bein gjør han en til en attraktiv spiller i sommerens overgangsvindu. Lag som Wolverhampton, AC Milan og West Ham er ifølge rapportene interessert i mannen som kan gå for 25 millioner pund

ANNONSE: Spill gratis på EM med Betsafe. Alle nye kunder får gratisspill på 250 kr – hver uke helt til de vinner. Sett inn 200 kr eller mer via denne lenken for å hente velkomstgaven!

Soccer Football – Euro 2020 – Group E – Spain v Poland – La Cartuja Stadium, Seville, Spain – June 19, 2021 Poland’s Przemyslaw Frankowski in action with Spain’s Pau Torres Pool via REUTERS/David Ramos

8. Pau Torres, Villarreal/Spania

Spania har kanskje ikke vært like gode som i tidligere mesterskap, men viste hvorfor de alltid er å regne med senest mot Slovakia. En Spania trolig kommer til å regne med i lang tid fremover er den spanske stopperen Pau Torres. 24-åringen har ble avdekket som en perle under årets sesong av La Liga, noe som også tok han til årets lag i den spanske serien. Han tok også Villarreal til topps i Europa Leage, og blir nå sett på som arvtageren til stopper-legenden Sergio Ramos. Real Madrid har allerede vist sin interesse, mens Manchester United også skal ønske seg den høyreiste spanjolens tjenester. Pris? 50 millioner euro.

7. Milan Škriniar, Slovakia/Inter

Den slovenske stopperen er i motsetning til de fleste andre spillere på denne listen allerede en etablert spiller i en storklubb. Dog er Inter i økonomisk trøbbel, og Milano-laget som nylig vant Serie A er trolig nødt til å selge spillere. Én av dem skal være 26-åringen Milan Škriniar som er verdsatt til rundt 60 millioner euro.

6. Robin Gosens, Tyskland/Atalanta

Alle som har sett Serie A de siste to årene har fått med seg Robin Gosens. Siden han signerte for Atalanta i 2018 har han vært en viktig brikke i Gian Piero Gasperinis offensive lag. Som wing-back har han allerede satt ballen i mål ved 20 anledninger og notert seg for 14 assists. Gosens er vanvittig god offensivt, men også en habil forsvarsspiller, noe vi så i kampen mot Portugal hvor han tegnet seg på scoringslisten, leverte en assist til Havertz og ble kåret kampens beste spiller. 26-åringen som fyller 27 neste måned kom også på årets lag i Serie A. Ifølge rapportene skal han ikke koste mer enn 35 millioner euro, noe Barcelona har fått med seg.

ANNONSE: Spill gratis på EM med Betsafe. Alle nye kunder får gratisspill på 250 kr – hver uke helt til de vinner. Sett inn 200 kr eller mer via denne lenken for å hente velkomstgaven!

5. Denzel Dumfries, Nederland/PSV

Nederland har noe overraskende vært et av de bedre lagene hittil i EM. Det er mye takket være Denzel Dumfries som har vist seg som en åpenbaring for Nederland. PSV-spilleren har notert seg for to mål fra wing-back-posisjon og har vært farlig nære flere mål utallige ganger. Per nå skal han ifølge ryktene være linket til Bayern München og Inter Milan med en utkjøpsklausul på bare 15 millioner euro. Selv har han sagt at han vil til Premier League eller Bundesliga, så nå gjenstår det å se hvor den spennende wing-backen blir å se neste sesong.

Italy’s midfielder Matteo Pessina (L) and Italy’s midfielder Manuel Locatelli take part in an MD-1 training session at the Acqua Acetosa sports centre in Rome on June 19, 2021, on the eve of their UEFA EURO 2020 Group A football match against Wales. (Photo by ANDREAS SOLARO / AFP)

4. Manuel Locatelli, Sassuolo/Italia

Laget som kanskje har gjort det best hittil er Italia. Med tre kamper unnagjort og null baklengsmål har italienerne mest å juble for resultatmessig dette EM. En annen som har myen å juble for er Manuel Locatelli som virkelig har vist hva han er god for. Allerede i fjor viste flere storklubber som Arsenal, Manchester City og Real Madrid interesse for den høyreiste, men elegante midtbanespilleren, og nå har Juventus trappet opp som favoritt til å sikre seg 23-åringen.

3. Kieffer Moore, Cardiff/Wales

Den walisiske angrepsspilleren Kieffer Moore kommer fra en imponerende sesong i Championship med 20 mål for sitt Cardiff. Med sin fysikk og høyde vinner han i gjennomsnitt 11,6 hodedueller per kamp, og med en styrket profil etter de første kampene dette mesterskapet vil trolig Kieffer Moore bevege seg til en bedre klubb før sesongen starter.2. Marcel Sabitzer, RB Leipzig/Østerrike

Marcel Sabitzer er en av Bundesliga mest komplette midtbanespillere. Han signerte for RB Leipzig helt tilbake i 2014, og har en kontrakt som går ut neste sesong. Nå kan mye tyde på at den allsidige eleganten kan bevege seg til en mer profilert klubb ettersom han har imponert flere beilere over de siste årene. 27-åringen er sterkest linket til Tottenham, men mye kan skje på kort tid når overgangsmarkedet virkelig settes i gang. Skal han selges må det nemlig skje nå, for neste sommer kan han gå gratis.

Portugal’s midfielder Renato Sanches runs with the ball during the UEFA EURO 2020 Group F football match between Portugal and France at Puskas Arena in Budapest on June 23, 2021. (Photo by Darko Bandic / POOL / AFP

1. Renato Sanches, Lille/Portugal

Den unge portugiseren ble lovprist som den nye store stjernen da han forrige EM viste pro på et ekstremt potensial. Realiteten ble derimot brutal etter at han gikk til Bayern München den samme sommeren, for med bare ett mål på 35 kamper ble han lånt ut til Swansea etter to sesonger. Bare 23 år gammel er Renato Sanches fremdeles ung, og det kan virke som at han har funnet tilbake til selvtilliten han viste i 2016. I Lille har han i hvert fall vært helt strålende denne sesongen da han tok laget sitt til 1.plass foran PSG. Kapabel til å diktere med både teknikk og forståelse for spillet er den tidligere Benfica-spilleren klar til å ta steget opp til de store gutta, og Liverpool skal være det laget som har vist størst interesse for stortalentet.

Hvilke andre spillere fortjener en plass på listen?