Denne 12-åringen sjokkerer fotballverden – og vekker sterke mistanker

Youssoufa Moukoko. Merk deg navnet. Borussia Dortmunds 12-år gamle (!) talent har gjort en hel fotballverden målløs.

Det gror godt i den tyske storklubben Borussia Dortmunds talentavdeling. Ousmane Dembélé ble riktig nok fostret i franske Rennes, men det var i Dortmund han virkelig slo gjennom forrige sesong. Nylig ble han klar for Barcelona etter at katelanerne punget ut drøyt én milliard kroner for vingens tjenester. Den 17 år gamle svenske spissen Alexander Isak har også fått mye oppmerksomhet.

Men spilleren alles øyne retter seg mot nå er mye yngre og ser ut som et enda større talent. Han heter Youssoufa Moukoko. 12-åringen er utrolig nok toppscorer for klubbens U17-lag (og i deres avdeling) og har 13 mål på sine siste fem kamper.

I tillegg til å dominere blant 17-åringer har Moukoko blitt tatt ut til Tysklands U16-landslag. Å se 17-åringen i aksjon mot såpass mye eldre spillere virker smått utrolig. I norsk sammenheng er det nok kun Martin Ødegaard som kan vise til noe lignende.

– Han har gjort det helt fantastisk og er målfarlig som få andre. Han er nesten umulig å stoppe, sier Dortmunds ungdomstrener Sebastian Geppert.

– Tvilsomt

Med sin unge alder har det også fulgt med en del mistanker rundt Moukokos alder. For en 12-åring kan ikke dominere så mye – eller?

– Det er uvanlig at en 12-åring har fysikk som en 17-åring, sier idrettslegen Joachim Schubert til svenske Dagbladet, ifølge Expressen.

– Om han virkelig er tolv tenker jeg at det er tvilsomt å spille med 17-åringer. Jeg viler på at det er noe han kan gjøre særlig lenge.

Mistankene går ut på at Moukokos fødselsattest fra 20. november 2004 i Kamerun skal være forfalsket. Andre fotballstjerner som for eksempel Manchester United Romelu Lukaku med flere har også blitt anklaget for lignende ting.

En ting er sikkert: Yousouffa Moukoko er her for å nå toppen.

Se han herje i klippet under:

Lik Sportsbibelen hvis du også elsker sport!