Den 15 år gamle dommeren forlot banen gråtende etter angrep fra foreldre og trener - Sportsbibelen

Den 15 år gamle dommeren forlot banen gråtende etter angrep fra foreldre og trener

En dommer som dømte sin første nierkamp forlot banen etter rop fra foreldre og trener.
Hendelsen vil bli rapportert.

I helgen arrangerte Storhamar Fotball en turnering for 12- og 13-åringer. Under en av kampene forlot et 15 år gammel dommer banen i gråt. Grunnen skal være rop fra både foreldre og trener på det ene laget. Den 15 år gamle dommeren dømte sin første nierkamp og var del av et rekruttdommerkurs, skriver Hamar Arbeiderblad.

– Jeg snakket med trenerne før kampene og fortalte at det var snakk om ferske dommere. Det gikk bra i to og en halv kamp. Det har blitt ropt verre ting til en dommer, men det kjedelige er jo at dommeren tok det ille opp. Foreldrene serverte mye verre ting, men det er vanskeligere å håndtere, sier kursveileder og tidligere dommer Jan Helge Dahlen til avisen.

Hamar Arbeiderblad har snakket med Hans Petter Nyberg i Storhamar Fotball. Han bekrefter hendelsen og forklarer at det skal være snakk om roping – ikke hetsing. Lagledelsen på det aktuelle laget skal ha beklaget.

Treneren som ropte har skrevet følgende i en SMS til HA:

– Kommentar ble gitt til turneringsledelsen.

Turneringen fant sted på Prestrud i Hamar. Dagbladet har også omtalt saken. Bjørn Nybu i Indre Østland fotballkrets forteller til avisen at de har mottatt en rapport etter hendelsen.

– Det er aldri noe hyggelig at en dommer tyr til tårer. Det var helt i starten av det som kan være en dommerkarriere. Å få en sånn start er aldri hyggelig, sier Nybu til Dagbladet.

Den aktuelle klubben har forklart avisen at de skal ta opp episoden internt.

Lik og del saken hvis du også ønsker å få slutt på slike episoder!