5 grusomme taklinger på fotballbanen

Mange savner fotballen med de harde og sugende taklingene på 90-tallet. Her er noen taklinger som har satt karrierer på spill.

Taklinger kan ødelegge mange fotballkarrierer, og de siste årene har det blitt gjort mye for å slå hardt ned på farlige situasjoner. Her er fem helt grusomme taklinger:

Roy Keane på Alf Inge Håland:

Midtbanespilleren Keane var kjent som en hissig spiller og hadde noen virkelig harde taklinger. Kanskje den verste av de alle gikk utover en nordmann, Håland, som faktisk aldri kom skikkelig tilbake på banen etter den farlige taklingen fra Keane.

Martin Taylor på Eduardo:

Birmingham-spilleren Martin Taylor bidro til å ødelegge en lovende karriere. Forsvarsspilleren klippet ned den tidligere Arsenal-spissen Eduardo, som aldri kom tilbake på toppnivået sitt etter den forferdelig benbruddet som følge av taklingen.

Victor Valdes på Dame N´Doye:

Den spanske keeperen hadde en helt forferdelig takling på FC Københavns Dame N´Doye i en Champions League-kamp i 2010. Veteranen er virkelig på bærtur når han feier ned spissen fra Senegal. Valdes slapp unna hendelsen uten kort.

Martin Andresen:

Stabæk-spilleren hadde et fryktelig temperament til tider og en av hans taklinger fikk faktisk en kamp til å bli stoppet og avbrutt. I en treningskamp mot Sevilla i 2001 vartet Andresen opp en skikkelig grisetakling som var hard å svelge for det spanske laget.

Joakim Persson på Eirik Bakke i 2006:

En forferdelig takling av den svenske midtbanespilleren på Bakke. Ironisk nok er det Martin Andresen som tar tak i Persson etter taklingen og forteller hva han mener om den til svensken. Uansett en grusom takling, kanskje den verste i eliteserien gjennom tidene, selv om også Odd Inge Olsen, Abgar Barsom og Heinz Müller har hatt noen ille taklinger.

For noen forferdelig taklinger. Lik og del om du ble rystet av å se dette!