6 helt forferdelige keepertabber

Fotballkeepere får ofte ikke den fortjenesten de egentlig burde ha. Posisjonen er den som skiller seg enklest ut hvis man gjør feil, men ofte får målvaktene ikke rosen de fortjener etter avgjørende redninger.

Å være keeper kan være en utakknemlig jobb. En burvokter kan spille glimrende i 89 minutter, for så å gjøre en stor feil på overtid. En spiss kan brenne fem store sjanser og likevel kan laget vinne – da er alle missene glemt. Her er følger fem grusomme keepertabber på høyere nivå.

Bjarte Flem for Tromsø mot Sogndal i 1988:

I Norge er dette en av de meste kjente keepertabbene, men også internasjonalt er dette en feil som ikke glemmes. Keepere scoret i ny og ned selvmål, men da er det ofte bare uflaks. Flems tabber er derimot et eksempel på en tidenes verste tabber, men også verste selvmål.

Oliver Baumann for Freiburg mot Hamburg i 2013:

Baumann hadde ikke akkurat sin beste dag på jobben mot Hamburg i 2013. Keeperen gjorde ikke bare en, heller ikke to, men tre kjempebrølere i et og samme oppgjør. Spesielt en av de kunne ha kommet med på denne lista alene, men her følger alle tre.

Espen Johnsen for Norge mot Spania i 2003:

Den tidligere landslagskeeperen Johnsen er et godt eksempel på det å gå fra helt til klovn. I EM-playoff i 2003 storspilte Johnsen borte mot Spania og holdt liv i drømmen om videre spill. På Ullevaal gikk det ikke like bra. Målvakten ble skadet, men valgte å stå på banen. Det resulterte i en flau feil, som kommer cirka 0.18 ut i klippet under.

Massimo Taibi for Manchester United mot Southampton i 1999:

Den italienske keeperen er kanskje et av de verste kjøpene legendariske Sir Alex Ferguson gjorde som manager i Manchester United. Taibi ble kjøpt inn som førstekeeper og skulle overta etter Peter Schmeichel, men fikk bare fire kamper etter flere dårlige prestasjoner, blant annet mot Southampton 1.33 ut i klippet.

Peter Enckelman for Aston Villa mot Birmingham i 2002:

Den finske keeperen står virkelig for en av de største Youtube-klassikerne, trolig fordi både målvakter og utespillere kan gjenkjenne i denne uvirkelige tabben. Det er bare å lene seg tilbake og nyte denne klassiske feilen.

Thomas Myhre for Norge mot Tyrkia i 2007:

Som nordmenn kommer vi ikke unna disse tabbene. Norge var i god form og ledet 2-0 mot Tyrkia på nøytral grunn i Frankfurt. En seier kunne langt på vei sikre et etterlengtet EM-sluttspill for det norske laget, men en spiller hadde ikke dagen: Thomas Myhre gjorde to helt forferdelig tabber.

https://www.youtube.com/watch?v=sddvqQqRmc8

Selv om det ikke alltid er like moro med tabber der og da, er det ofte noe man kan le av i ettertid. Lik hvis du også synes disse keepertabbene er god underholdning.