9 fantastiske scoringer fra Eliteserien

Norsk fotball er inne i den dype delen av dalen, men det betyr ikke at fotballen vår har lite å by. Det er blitt scoret flere magiske mål i norsk eliteserie.

Å se en kamp i internasjonal fotball, som Premier League, før eller etter en kamp i norsk eliteserie, kan ofte være en nedtur kvalitetsmessig. Det er likevel en sjarm over vår egen fotball, og i tillegg dukker det opp øyeblikk man aldri glemmer. Sjekk disse målene.

Peter Ijeh for Viking mot Stabæk i 2007:

Den tidligere Viking-spilleren var en virkelig fargekladd i norsk fotball. Spissen bøttet inn mål i tre av fire sesonger for den norske klubben. Nigerianeren både reddet Viking fra nedrykk og skjøt dem til bronsemedalje i 2007. Den sesongen vartet han også opp med et fantastisk skudd cirka 55 sekunder ut i klippet:

Steffen Ernemann for Sarpsborg mot Brann i 2013:

Dansken Steffen Ernemann ble en populær mann i Sarpsborg. Veteranen var en virkelig ledertype på og utenfor banen. I tillegg uttalte han seg smart, kraftig og morsomt til media, noe som supporterne setter pris på. Han vartet også opp med scoringer inn i mellom, blant annet denne, og trolig kan hans nye klubb, Viking, nyte godt av det i 2017:

Jone Samuelsen for Odd mot Tromsø i 2011:

Jone Samuelsen fikk en skikkelig opptur etter overgangen fra Viking til Odd og Dag Eilev Fagermo. Midtbanespilleren scoret mål etter mål i noen sesonger og spilte seg til landslagsplass. Målet som er tatt med her er kanskje ikke blant de vakreste, men det er ingen tvil om at nettkjenningen er fantastisk. Scoringen gikk faktisk verden rundt:

Trond Olsen for Bodø/Glimt mot Sarpsborg i 2015:

Den tidligere Rosenborg, Lillestrøm og Viking-vingen har scoret flere vakre mål i karrieren – de fleste med venstrefoten. Derfor overrasket Olsen de aller fleste da han i 2015 dro seg innover i banen og sendte i vei denne kanonen med høyrefoten cirka 48 sekunder ut i dette klippet:

https://www.youtube.com/watch?v=zvvsTNuGBmg

Magne Hoseth for Molde mot Tromsø i 2010:

Midtbanespilleren har hatt flere perler oppover årene med sin fryktede venstrefot. Scoringen som følger er utført perfekt teknisk, og det er sjelden slike sitter. Ifølge Hoseth selv er dette en hans aller beste scoringer i karrieren rundt 2.15 ut i klippet.

Tomasz Sokolowski for Brann mot Hønefoss i 2013:

Midtbanespilleren fikk aldri den karrieren han så for seg, men scoret noen flotte mål. Ett av de kom i Brann-drakta og er i likhet med Hoseths scoring ekstremt bra utført. Det er bare til å nyte denne halv-volleyen fra Soko:

Joackim Jørgensen for Sarpsborg mot Viking i 2011:

Forsvarsspilleren, som etter fem sesonger borte fra Sarpborg, har vendt tilbake til klubben foran årets sesong etter opphold i Elfsborg og nettopp Viking, ble for alvor kjent i den norske fotballverden med en scoring i 2011. Sjekk dette utrolige langskuddet:

Alexander Solli for Hønefoss mot Strømsgodset i 2013:

Forsvarsspilleren viste for første gang den ekstreme skuddfoten sin på et frispark fra 35 meter. Et skikkelig kanon til ellevill jubel. Solli har derimot ikke lyktes særlig i ettertid og spiller nå for Asker. Dette målet er likevel høyest minneverdig:

Björn Daniel Sverrisson for Viking mot Aalesund i 2014:

Islendingen scoret flere flotte mål iløpet av to og en halv sesong i Viking, men sjelden har et brassespark blitt utført på flottere måte enn en fotballspiller fra Island. Perfekt og lekker scoring av midtbanespilleren Sverrison cirka 1.22 ut i klippet:

Del og lik om du nøt å se disse scoringene igjen! Kanskje norsk fotball ikke er så ille likevel?