Arsenal-eierens handling skaper sinne: – En forferdelig dag - Sportsbibelen

Arsenal-eierens handling skaper sinne: – En forferdelig dag

Arsenal-fansen er ikke fornøyde med at majoritetseier Stan Kroenke kan sikre seg full kontroll over klubben.

Nyheten om at Arsenals majoritetseier Stan Kroenke planlegger å kjøpe opp de resterende aksjene i klubben har gjort klubbens fans rasende. The Independent skriver at Kroenke, som for øyeblikket eier 67 prosent av klubben, er i ferd med å ta full kontroll over klubben. 30 prosent av de resterende aksjene eies Av Alisher Usmanov, som nå har sagt seg villig til å selge sine aksjer til Kroenke.

ANNONSE: Ung, men allerede tynn i håret? Du kan gjøre noe med det.

Amerikanske Kroenke har lenge vært en kontroversiell figur i Arsenal-fansens øyne – de har demonstrert misnøye mot Kroenke ved flere anledninger.

– Denne nyheten markerer en forferdelig dag for Arsenal Football Club, skriver supporterorganisasjonen Arsenal Supporters» Trust i en uttalelse.

Gjennom å ta over aksjene til Usmanov kan Kroenke tvinge frem kjøp av de resterende aksjene, som blant annet eies av Arsenal-fans. Supporterorganisasjonen frykter blant annet at Kroenke som eneier kan sette klubben i gjeld for å støtte andre forretningsvirksomheter han måtte ha.

– AST er fullstendig imot denne overtakelsen. Arsenal er for viktig til å være eid av en enkeltperson, skriver organisasjonen.

Kroenkes selskap avslørte intensjonene sine om å ta over klubben gjennom en pressemelding sendt via London-børsen (London Stock Exchange) på tirsdag.

– KSE (Kroenkes selskap) mener et privat eierskap vil gjøre det enklere å fremme klubbens strategi og ambisjoner raskere, stod det i pressemeldingen.

DEL artikkelen om du gleder deg til Premier League-sesongen!

ANNONSE: Redd for å miste håret i ung alder? Dette er symptomene du må se opp for.