Barcelona i krise: Ønsker å sparke Koeman, men har ikke råd

Barcelona-krisen fortsetter. Tiki-taka-spillet er borte, stjernespillerne er solgt for småpenger og gjelden er enorm. Nå ønsker klubben å sparke Ronald Koeman. Problemet er den at de ikke har råd.

Barcelona er unektelig blant de aller største fotballklubbene gjennom historien. Men den spanske giganten, som for få år siden var regnet som verdens beste fotballklubb, er ikke lenger det den engang var.

ANNONSE: Få hele 100% bonus på første innskudd opptil 100€ hos Ibet – registrer deg på under 1 minutt her!

For akkurat nå er Barcelona i krise. Barcelona-president Joan Laporta presenterte senest i august et dystert bilde av klubbens økonomiske situasjon, og sa at gjelden har steget til svimlende 1,35 milliarder euro. Kort tid senere var to av deres aller største stjerner borte.

Uten mulighet til å gi Messi en ny kontrakt, forsvant den lille magikeren som kjent til PSG. I fjor ble Luiz Suarez solgt for 6 millioner euro til Atlético Madrid, og i sommer gikk Antione Griezmann til samme klubb på lån med opsjon på kjøp. Dermed sitter Barcelona igjen med Luuk de Jong, Memphis Depay og to skadde spillere i Sergio Agüero og Martin Braithwaite som alternativer på topp.

Mistet fansens tillit

Sportslig er ikke laget i nærheten av nivået vi er vandt med. Forrige uke ble Barça nok en gang ydmyket av Bayern München i Champions League. Mandag kveld var de sekunder unna å tape mot Granada i oppgjøret som til slutt endte 1-1. Med Luuk de Jong og Gerard Pique som spiss de siste kvarteret slo Barcelona 54 innlegg mot boksen – i et desperat forsøk på å få med seg ett poeng.

ANNONSE: Få hele 100% bonus på første innskudd opptil 100€ hos Ibet – registrer deg på under 1 minutt her!

De dårlige resultatene går nå trolig utover jobben til Ronald Koeman, som har sittet i førersetet i Barcelona i litt over 12 måneder. Flere melder nå at nederlenderen går en usikker fremtid i møte.

Barcelona ønsket angivelig å kvitte seg med hovedtreneren Ronald Koeman allerede før sesongen startet, men hadde ikke råd som følge av den økonomiske situasjonen som også tvang klubben til å gi slipp på Lionel Messi i sommer.

Men nå er situasjonen forverret, og de katalanske supporterne har sett seg lei av tingenes tilstand. Ifølge flere rapporter vil det imidlertid koste Barcelona rundt 10 millioner pund å frita Koeman sine plikter – en sum de foreløpig ikke har råd til å bruke midt i den alvorlige finanskrisen.

— Som alltid varierende informasjonsflyt. Koeman har svekket tillit hos flere. Store deler av fansen er misfornøyd med resultat, spill og uttalelse/fremtoning. «Uenighetene» med Laporta kjent fra før. Problemene mtp sparking er (som vanlig) økonomi og mangel på god (nok) erstatter, skriver Petter Veland på Twitter.

Lanserer fem mulige erstattere

Flere journalister melder nå at Barcelona har gjort seg opp en liste med fem mulige erstattere. Ofte sett på som en fremtidig manager i Barcelona, er klubblegenden og nåværende Al Sadd-manager Xavi ikke uventet én av kandidatene styret har sett seg ut som en mulig erstatter for Koeman.

Blant de andre kandidatene finnes en manager som sist trente et Championship-lag (Phillip Cocu), en manager som ikke har trent et klubblag på 17 år (Joachim Low), en hissig italiener – som trolig aldri kommer til å ta jobben (Antonio Conte), og uerfaren manager som fikk sparken etter én sesong i Juventus (Andrea Pirlo).

Hvem tror du tar jobben i Barcelona dersom Koeman får sparken?

ANNONSE: Få hele 100% bonus på første innskudd opptil 100€ hos Ibet – registrer deg på under 1 minutt her!