Bekreftet: Coutinho klar for storklubb

Philippe Coutinho lånes ut fra Barcelona kommende sesong.

Philippe Coutinho har vært ryktet bort fra Barcelona i hele sommer. Midtbanespilleren har vært linket til en rekke storklubber. På Deadline Day for de engelske klubbene var både Tottenham og Arsenal nevnt som mulige sjokkdestinasjoner etter at både gamleklubben Liverpool og Manchester United har vært nevnt i forbindelse med Coutinho.

Barcelona skal også ha vært interesset i å legge brasilianeren i potten for å sikre landsmannen Neymars retur til Camp Nou.

Foto: Christian Bertrand / Shutterstock.com

Går til tysk storklubb

Nå har endelig brasilianeren funnet seg en ny klubb. Coutinho skal spille neste sesong i Tyskland. Det bekrefter Bayern München på sine egne nettsider.  Avtalen inneholder også en opsjon på kjøp etter låneperioden og ifølge TV2 skal det koste omtrent 1,19 milliarder å gjøre overgangen permanent.

Den tyske giganten har vært på jakte etter offensive forsterkninger i hele sommer etter at de to legendene Arjen Robben og Franck Ribery takket for seg etter forrige sesong. Manchester City-spiller var lenge den heteste kandidaten, men en langtidsskade kan ha satt en effektiv stopper for en mulig overgang.

Daglig leder i Bayern Karl-Heinz Rummenigge er godt fornøyd med signeringen.

– Vi har jobbet med å hente Phlippe i en sutnd og er veldig glade for at vi har gjennomført overgangen. Vi vil takke FC Barcelona for å ha kommet til enighet om overgangen. Med sin kreativitet og enestående ferdigheter er Philippe en spiller som vil styrke angrepet vårt umiddelbart, sier han til klubbens nettsider.

Tidligere denne måneden sikret Bayern seg også Ivan Perisic fra Inter Milan.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);