Bekreftet: Sergio Ramos ferdig i Madrid – fire klubber høyaktuelle

Sergio Ramos forlater Real Madrid etter 16 år i klubben.
Det bekrefter Real Madrid i en pressemelding onsdag kveld. Nå gjenstår det å se hvor 35-åringen ender opp når sesongen starter.

Selv om Sergio Ramos, som fylte 35 i mars, er ferdig i Madrid virker det som at hovedpersonen selv å være klar for nye eventyr. Nå åpner det seg nemlig et hav av muligheter for en sulten Ramos som attpåtil ble utelatt fra den spanske EM-troppen.


Nå må forsvarskjempen ta en viktig beslutning om hvor skal han tilbringe sine siste år i toppfotballen. Mange store klubber ser trolig på overgangen som en vinning, mens andre gjør vurderingen om at han er for gammel og for kravstor. For tross sitt ubestridelige høye nivå og sin lange erfaring som stopper i verdensklasse kommer Ramos med et lønnskrav som kan skremme de aller største klubbene vekk i kampen om spanjolens signatur.

Flere medier melder om at forhandlingene mellom Florentino Perez og Sergio Ramos brøt nettopp på grunn av lønn og lengde på kontrakten. Ramos ønsket to år og samme lønn, mens Real Madrid kun var villige til å gi han ett år og et lønnskutt på 10 prosent.


Nå seiler likevel fire klubber opp som favoritter til å sikre seg den erfarne stopperen. Laget som kanskje ligger best an er per i dag Manchester City. Ifølge den spanske avisen AS har Ramos-leiren faktisk allerede vært i kontakt med representanter fra City. Med Eric García borte, og den mulige avskjeden til Aymeric Laporte, sitter manager Pep Guardiola kun igjen med Ruben Dias, John Stones og Nathan Aké som midtstoppere.

En annen klubb som er høyaktuell for Ramos er Manchester United – en klubb Sergio Ramos alltid har likt. Ramos uttalte selv at Manchester United forsøkte å signere ham i forkant av 2015-2016-sesongen, men at han ønsket å spille videre for de kongelige i Madrid. Nå får engelskmennene muligheten på ny.


Når det er snakk om erfarne spillere på utgående kontrakt er PSG alltid en klubb å regne med. I tillegg er den franske storklubben desperat etter å vinne Champions League, noe de tror de har større mulighet til dersom de får inn en midtstopper med erfaring. Sportsdirektør Leonardo forbereder et megaprosjekt i forkant av VM i Qatar i 2022 som innebærer å fornye med Neymar, overbevise Mbappe om å bli og styrke forsvaret sitt.

Den siste klubben som blir omtalt som høyaktuell er Sergio Ramos sin gamle klubb, Sevilla. Det er alltid noe nostalgisk ved å gå til moderklubben sin når før man legger opp – og for Ramos er det nettopp Sevilla som ga han muligheten som junior før han tok det store steget opp til eliten. Skal man dog tro mediene er ikke overgangen til Sevilla like plausibel, nettopp grunnet det skyhøye lønnskravet til Ramos.

Real Madrid-legenden ender med 671 kamper, ufattelige 101 scoringer, og et par hundre kort i sitt navn når han nå forlater den spanske hovedstaden og Real Madrid. Den siste scoringen er trolig ikke scoret, og det siste gule kortet er definitivt ikke blitt gitt. Spørsmålet er hvilken klubb som for æren av å ha den rutinerte forsvarskjempen i troppen.

Hvor tror du Ramos ender opp?