Berge jaktes av europeisk toppklubb - Sportsbibelen

Berge jaktes av europeisk toppklubb

Den norske landslagsspilleren Sander Berge har gjort en kanonsesong i Belgia og Genk. Nå vil Champions League-semifinalisten Monaco kjøpe unggutten.

18-åringen gikk fra Vålerenga til Genk i januar, og det tok ikke lang tid før midtbanespilleren etablerte seg på midtbanen til den europeiske klubben.

Berge har høstet lovord fra første stund og dominert på midtbanen i den belgiske ligaen, så vel som i Europa League. Det sikret også talentet en plass i Lars Lägerbacks første landslagstropp, der han er ventet å spille en viktig rolle framover.

Prestasjonene har også andre klubber lagt merke til. Den franske klubben Monaco, som nylig spilte Champions League-semifinale, men tapte for Juventus og er favoritter i den franske ligaen til å stikke av med seriegullet og bryte Paris Saint-Germains rekke, skal være interesserte i Berge.

Den belgiske avisen HLN melder at Monaco skal være villig til å by 15 millioner euro, altså over 130 millioner norske kroner for Berge. Det er dermed ikke bare Joshua King fra landet får som er het om dagen. Spissen er linket til blant annet Tottenham.

– Genk ønsker ikke å selge, men jeg tror de vil kjenne presset. Ingen belgisk klubb kan avslå et bud på 15-20 millioner euro. Berge har hatt en spektakulær utvikling i Genk, sier HLN-journalist Kjell Doms til Dagsavisen.