Fem bevis på at Arsenal - Manchester United er hatoppgjøret fansen elsker - Sportsbibelen

Fem bevis på at Arsenal – Manchester United er hatoppgjøret fansen elsker

Oppgjørene mellom Arsenal og Manchester United har inneholdt mange øyeblikk Premier League-fansen vil huske godt.
Her er et knippe av dem.

ANNONSE: I kveld møtes Arsenal og Manchester United i en av sesongens absolutt heteste Premier League-kamper. Tror du kampen ender uavgjort? Det får du igjen 3,40 ganger pengene for hos Betsson.
Klikk her for å bli ny kunde hos Betsson. Setter du inn 5000 kroner får du faktisk hele 10 000 kroner å spille for.

Kampene mellom Arsenal og Manchester United er en av de mest klassiske i Premier League.
De to klubbene har kjempet mange knallharde bataljer, flere ganger anført av Roy Keane og Patrick Vieira.

Her er fem av de øyeblikkene vi husker best.

1. Rashfords drømmedebut, 28. februar 2016

United var på en måte underdogs før denne kampen. De røde djevlene lå på sjetteplass og jaktet Champions League-plass, mens Arsenal var hele ti poeng foran og hadde heng på Leicester i kampen om ligagullet. Drømmen om den tittelen fikk seg et solid skudd i baugen denne februardagen.

18 år gamle Marcus Rashford hadde fått sin United-debut i Europa League tre dager i forveien. Da hadde han scoret to mål mot Midtjylland. Mot Arsenal fikk han sin første kamp i Premier League – og for en måte han presenterte seg på!

To sikre avslutninger inne i boksen fra 18-åringen sørget for 2-0-ledelse til United. Danny Welbeck reduserte, før Ander Herrera la på til 3-1. En scoring av Mesut Özil førte Arsenal inn i kampen igjen, men nærmere kom ikke Arsenal. United vant, og Marcus Rashford hadde for alvor presentert seg.

ANNONSE: I kveld møtes Arsenal og Manchester United til dyst på Emirates, til det som er et av Premier League-historiens mest klassiske oppgjør. Tror du United tar med seg alle tre poengene tilbake til Manchester? Nå får du en odds på 3,05 på United-seier i kveld. Klikk her for å bli Betsson-kunde du også. Du kan også sette inn 5000 kroner – da får du faktisk 10 000 å spille for.

2. Wengers første tittel, 14. mars 1998

De Arsenal-utgavene som har vunnet ligatittelen under Arsene Wenger har ikke bare vært kjent for finspill og finesse, men også for fysikk og høyt tempo. 1997/1998-sesongen var Wengers første hele sesong ved roret i Arsenal. Før denne kampen på Old Trafford ledet United ligaen med seks poeng ned til Arsenal, men gjestene hadde tre kamper til gode. Om det skulle være noen særlig sjanse måtte likevel oppgjøret på Old Trafford vinnes for Wengers menn.

Marc Overmars» scoring sørget for at Arsenal kunne ta med seg en sterk 1-0-seier tilbake til London. Wenger & co gjorde jobben i de påfølgende kampene også. Dermed tok Wenger sin første ligatittel, mye takker være denne seieren. Det hører med til historien at Arsenal også vant FA-cupen denne sesongen.

[arve url=»https://youtu.be/C_iFQiggxi4″ /]

3. Tunnelkrigen, 1. februar 2005

Roy Keane og Patrick Vieira var kapteiner og giganter på hvert sitt storlag. I tillegg var de begge to fysiske spillere, som ikke var redde for å trøkke til. Slikt blir det gnister av. Denne gangen skjedde det til og med før de hadde kommet ut på banen.

Før kampen på Higbury skal Vieira ha sagt et eller annet til Gary Neville. Det gjorde Keane illsint. TV-bildene viser hvordan lagkameratene geleider Vieira bort, før en mildt sagt irritert og høylytt Keane følger etter, før han blir stoppet av dommeren. For et rivaleri disse to kamphanene hadde!

Annonse: I kveld tar Arsenal imot Manchester United på Emirates til en av sesongens mest klassiske oppgjør. Tror du Arsene Wengers menn henter hjem seieren? Da kan du få igjen 2,50 ganger pengene hos Betsson. Klikk her for å bli Betsson-kunde du også. Om du setter inn 5000 kroner, får du hele 10 000 å spille for.

Se hendelsen nedenfor: 

[arve url=»https://youtu.be/YEAC8xQZYUU» /]

4. Arsenals gullrus på Old Trafford, 8. mai 2002

Akkurat som i 1998 kunne Arsenal ta et stort steg mot ligatittelen med seier på Old Trafford. I 2002 kunne de faktisk sikre ligatittelen med borteseier mot Alex Fergusons lag.

United hadde vunnet tre ligatitler på rad, men nå hadde Arsenal muligheten til å nok en gang vinne «The Double» dersom de beseiret United. Sylvain Wiltords scoring etter 55 minutter sikret bortelaget samme resultat som i 1998: 1-0. Dermed kunne de feire ligagull i erkerivalens lekegrind. Lite må ha irritert Sir Alex mer noensinne.

5. United knuser Arsenal i en av Premier League-historiens villeste kamper, 28. august 2011

Supportere og lag vil gjerne begynne en ny sesong på en bølge av positivitet. Den positiviteten var det nok ikke mye igjen av i Arsenal leiren etter denne oppvisningen fra Manchester United.

United vant hele 8-2, i det som må ha vært Arsene Wengers mest ydmykende stund som manager. Et hattrick av Wayne Rooney, en dobbel fra Ashley Young og scoringer fra Nani, Park Ji-Sung og Danny Welbeck sørget for målfest og fullstendig Arsenal-ydmykelse.

Se Uniteds 8-2-seier mot Arsenal i videovinduet nedenfor:

[arve url=»https://youtu.be/4fZDgHuemnE» /]

ANNONSE: I kveld møtes Arsenal og Manchester United til dyst på Emirates, til det som er et av Premier League-historiens mest klassiske oppgjør. Tror du United tar med seg alle tre poengene tilbake til Manchester? Nå får du en odds på 3,05 på United-seier i kveld. Klikk her for å bli Betsson-kunde du også. Du kan også sette inn 5000 kroner – da får du faktisk 10 000 å spille for.

Del denne saken om du også skal se Arsenal – Manchester United!