Bomben: Den tidligere stjernespilleren tar over som trener for Barcelona

Etter en meget turbulent sesong ser det ut til at Barcelona gåt mot nok et trenerbytte.

Den spanske giganten Barcelona virker å være i fullt kaos om dagen. Seriegullet ser ut til å glippe til erkerivalen Real Madrid. I tillegg kom nyheten om at Lionel Messi vurderer å forlate klubben etter neste sesong.

Manager Quiqe Setien virker å henge i en tynn tråd. Ryktene om potensielle erstattere har allerede begynt å svirre. Nå har spanske medier allerede lansert erstatteren.

Krise i Barcelona

Det har ikke gått på skinner etter at Quiqe Setien tok over for Ernesto Valverde. Svake prestasjoner i ligaen og tilløp til spilleropprør gjør at det meste peker på at manageren snart er ferdig i klubben.

Flere av stjernespillerne skal ha uttrykt sin misnøye, med blant andre Antoine Griezmann og Lionel Messi i spissen.

Det rapporteres nå at kun liga- eller Champions Leagu-tittel kan redde jobben for Setien.

Soccer Football – La Liga Santander – RCD Mallorca v FC Barcelona – Iberostar Stadium, Palma, Spain – June 13, 2020 Barcelona coach Quique Setien before the match, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) REUTERS/Albert Gea

Legende kan ta over

Selv om Setien foreløpig ikke har fått sparken er spanske medier allerede i gang med å spekulere i hvem som tar over.

Mundo Deportivo-journalist Francesc Aguilar melder nå at en tidligere Barcelona-legende kan bli Setiens arvtager.

Mannen det er snakk om er den tidligere midtbanestrategen Xavi. 40-åringen er for tiden trener i Qatar-klubben All Sadd, men har tidligere uttalt at han gjerne vender tilbake til Barcelona for å bli hovedtrener.

Foto: REUTERS/Gustau Nacarino/File photo

På Twitter skriver nå nevnte Aguilar at det nå kan bli en realitet. Han går til og med så langt at han mener spanjolen allerede har godtatt et tilbud fra Barcelona-presidenten Josep Bartomeu.

Kontrakten vil gi Xavi en årslønn på drøyt 6 millioner euro ifølge Aguilar.