BOTTLEGATE: UEFA truer med bøter dersom flere velger å fortsette trenden

Cristiano Ronaldo erstattet mandag to Coca Cola-flasker med vannflasken sin. Nå ser UEFA seg nødt til å stramme inn tøylene, og truer med bøter om trenden fortsetter.

Cristiano Ronaldo startet det som har blitt en slags trend da han under en pressekonferanse fjernet to Coca Cola-flasker og erstattet dem med en vannflaske i protest.

Dagen etter valgte Paul Pogba i likhet med Cristiano Ronaldo å fjerne en av de offisielle sponsorene foran seg. Den russiske treneren Stanislav Cherchesov valgte derimot å åpne Coca Cola-flasken og fortsatte deretter med å drikke den.

Det vil ikke UEFA ha noe mer av. Selv om det som blir kalt «bottlegate» tydeligvis har slått an som en populær trend går UEFA nå ut med en advarsel om bøter dersom noen skulle forsøke å fortsette trenden.

Hendelsforløpet er som følger:

Mandag: Portugal-kapteinen Cristiano Ronaldo fjernet to Coca Cola-flasker og oppfordret hele verden til å drikke vann i stedet.

Tirsdag: Den franske midtbanejuvelen Paul Pogba, en praktiserende muslim, fjernet ølflasken foran ham.

Onsdag: Italias Manuel Locatelli, som for øvrig har hatt et fantastisk EM så langt, fortsatte der Ronaldo slapp, og valgte å promotere vannflasken sin til fordel for Coca Cola-flaskene.

«UEFA har minnet deltagende lag om at partnerskap er en integrert del av turneringen, og for å sikre utviklingen av fotballen over hele Europa, også for ungdom og kviner,» sa turneringsarrangørene torsdag kveld.


Turneringsdirektør Martin Kallen uttalte videre at spillerne er forpliktet til å følge reglementet hva angår sponsorer. Han sa imidlertid at han forstod handlingene til spillere som gjorde dette av religiøse grunner.

Kallen fortsatte med å fortelle at alle lag nå har blitt minnet på at de har en kontraktsbetinget forpliktelse i henhold til sponsorer, og at disiplinære tiltak iverksettes dersom flere velger å fjerne sponsorer fra pressebenken.

«UEFA kommer ikke til å bøtelegge spillerne direkte, men heller ta det gjennom det respektive nasjonale forbundet til spillerne. Derfra kan forbundene velge om de vil ta dette videre med spillerne», sa Kallen.