Christian Eriksens første ord fra sykehussengen – sender hilsener etter kollapsen: «Vil forstå …»

Heldigvis går det bedre med Christian Eriksen.
Nå kommer han med sin første uttalelse fra sykehussengen.
— Nå vil jeg bare forstå hva som har hendt, sier han.

Det som egentlige skulle være premierefesten til Danmark i EM ble i stedet et mareritt for enhver fotballfanatiker verden over. På tampen av den første omgangen skulle Christian Eriksen ta imot et innkast da han ut av ingenting plutselig kollapset.

De grusomme TV-bildene viste et samlet dansk lag som på rørende vis vernet om sin mest profilerte lagkamerat – som på sin side svevde mellom liv og død mens han mottok hjerte-lungeredning på banen foran et sjokkert publikum. Eriksen ble kjørt til sykehus, og nå, to dager senere, meldes det om at han under omstendighetene har det bra.  

Eriksen var ved bevissthet da han forlot Parken på båre, og kunne også da snakke. Nå kommer han med sin første uttalelse fra sykehussengen i København, hvor han fremdeles testes.

— Takk! Jeg kommer ikke til å gi opp. Jeg føler meg bedre, og nå vil jeg forstå hva som har hendt. Jeg vil si takk til alle for alt dere har gjort for meg, sier Christian Eriksen via sin agent til Gazzetta dello Sport.

Eriksens agent, Martin Schoots, sier til Gazzetta dello sport at Eriksen er ved godt mot på sykehuset, og at han ikke har gått glipp av de utallige hilsener han har mottatt verden over.

— Han var så glad fordi han forstod hvor mye kjærlighet som har blitt gitt til ham. Han har mottatt meldinger og støtte fra hele verden, og ble spesielt overveldet av støtten fra Inter; ikke bare fra klubbkameratene i lagchatten, men også fra fansen. Christian gir ikke opp. Nå er han og familien opptatt av å takke alle for støtten, sier agenten.

Nå venter ytterligere observasjoner for å få klarhet i hva som faktisk skjedde med Eriksen.

— Halvparten av verden har hørt om hendelsen, og alle er bekymret. Nå må han bare få tid til å hvile. Kona og foreldrene hans er sammen med ham, og i dag er han stadig under observasjon, trolig til og med tirsdag. Uansett vil han heie på lagkameratene sine mot Belgia, sier Schoots.

Lagkameratenes ord om dramaet

Mandag morgen hadde det danske langslaget sin aller første treningen etter at Eriksen kollapset. I forkant av treningen møtte Pierre-Emile Højberg, Martin Braithwaite og Kasper Schmeichel pressen, der de for første gang delte sine tanker om den svært dramatiske episoden.

— Jeg har fremdeles noen bilder i hodet mitt jeg gjerne skulle vært foruten, sier Martin Braithwaite om de høydramatiske minuttene da Eriksen mottok livreddende behandling.

Foto: REUTERS/Hannah Mckay


Også Tottenham-spilleren Pierre-Emile Højberg delte sine tanker om opplevelsen, og fortalte at de skal kjempe for lagkameraten sin når Danmark møter Belgia på torsdag:

—Det eneste vi bryr oss om er at Christian har det bra. Vi har alle følt en massiv respekt og støtte fra hele verden, fra nærmeste hold og fra hele Danmark, noe som er enestående og ekstremt rørende. Nå håper jeg at vi får muligheten til å vise oss fra vår beste side på torsdag for Christian og hans familie, sier Højberg.

Spesielt Simon Kjær og Kasper Schmeichel har fått ros for hvordan de opptrådte under og i etterkant av hendelsen, og da sistnevnte ble spurt om hans tanker rundt den rørende gesten, svarte han at laget handlet på instinkt:

— Vi har fantastiske mennesker i denne troppen, og vi gjør alt vi kan for å hjelpe hverandre. Vi handlet rett og slett på instinkt. Det overrasker meg heller ikke at Simon stod opp slik han gjorde, for han er en helt fantastisk leder som jeg er stolt over å spille sammen med.

— Jeg er takknemlig og stolt over å være en del av et lag som har stått sammen på den måten vi har gjort. Ikke minst er jeg takknemlig for at Christian fremdeles er med oss. Det er et mirakel, sier Schmeichel.