City-spiller forlater Premier League etter halvannen sesong – drar til skadeskutt storlag

Ferrán Torres skal angivelig være klar for Barcelona, kun halvannet år etter han signerte for Manchester City. Men har Barcelona i det hele tatt råd?

Blaugranas økonomiske problemer er godt dokumentert, og mange fans har spurt nøyaktig hvordan de planlegger å betale for den spanske landslagsspilleren.

For Ferrán Torres´ tid i Manchester City skal angivelig være omme. 21-åringen er meldt klar for Barcelona fra flere hold – etter bare 43 opptredener for den engelske storklubben. Ifølge flere medier skal prislappen være 55 millioner euro + 10 millioner euro i bonuser.

ANNONSE: Sett inn minst 200 kr på Betsafe nå og få et gratisspill verdt 250 kr – helt du vinner!

Avtalen gir mening for begge klubber. Xavi vil ha kvalitet i den siste tredjedelen på banen – hvor Barca desperat trenger en spiller som kan hjelpe laget i kampen om Champions League-kvalifisering.

Tredobbel gevinst

Torres, som forlot Valencia sommeren 2020, har ikke slått gjennom i City, og bruker nå anledningen til å returnere til Spania. City har på sin side rikelig med backup med spillere som Raheem Sterling tilbake i form, Jack Grealish, Phil Foden, og diverse spillere som kan bekle sammen posisjon som Torres.

City betalte i sin tid 23 millioner euro for spanjolen, og tjener nå over halvparten på salget. Dersom han lykkes på Camp Nou vil kostnadene stige til 65 millioner euro, som i så fall nesten vil gi en tredobbel gevinst for City.

Men hva med Barcelona? Med Aguero nylige pensjonisttilværelse, ble også hans kontrakt med Barcelona terminert – noe som har gitt litt plass for signeringer. Der kan Barcelona bruke det de sparer på Agueros terminerte kontrakt – men kun på et forhold på 1:4 fordi de allerede har oversteget La Ligas forbruksgrense.

ANNONSE: Sett inn minst 200 kr på Betsafe nå og få et gratisspill verdt 250 kr – helt du vinner!

Dermed vil ikke Torres umiddelbart kunne spille for Barcelona uten at det gjøres ytterligere tiltak for å senke klubbens kostnader.

Et økonomisk kaos

Om Barcelona til eksempel tjener 100 millioner euro i besparelser, har de kun lov til å bruke 25 millioner euro som overgangsmidler og lønn til nye spillere. For å minimere kostnadene har sportsdirektør Mateu Alemany derfor forhandlet frem en lav lønn for Torres de første seks månedene av kontrakten hans.

Overgangssummen vil bli automatisert gjennom kontraktens lengde, som også er nøkkelen til en annen del av klubbens planer. Barcelonas største problem mot sommeren er å gi Ousmane Dembele en ny kontrakt. Om ikke mister de ham gratis.

Dembele vil derfor mest sannsynlig også bli bedt om å endre lønnsstrukturen for å la klubben hente Torres. Philippe Coutinho ser også ut til å bli solgt for å frigi sårt trengte midler, mens det også virker som at Sergi Roberto vil bli spurt om å endre lønnsstrukturen sin.

Tror du Ferrán Torres blir en hit i Barcelona?

ANNONSE: Sett inn minst 200 kr på Betsafe nå og få et gratisspill verdt 250 kr – helt du vinner!