Cristiano Ronaldo alt annet enn fornøyd med egen verdi – blokkerte nettside i protest

Da Transfermarkt for noen år siden publiserte listen over de ti mest verdifulle fotballspillerne over 33 år gikk det en kule varmt for Cristiano Ronaldo.

Det er ingen hemmelighet at Cristiano Ronaldo begynner å dra på årene. Portugiseren fyller 37 neste uke, og må med det karakteriseres som en såkalt gammel fotballspiller.

Til tross for den høye alderen holder CR7 riktignok koken ennå. Dog med et langt lavere scoringssnitt i Manchester United enn i sine foregående klubber, Juventus og Real Madrid, er han fortsatt ansett som en av verdens beste fotballspillere.

ANNONSE: Sett inn minst 200 kr på Betsafe nå og få et gratisspill verdt 250 kr – helt du vinner!

Med en høyere alder kan man trygt slå fast at markedsverdien i takt senkes for hvert år man eldes. Her er ikke tungvektere som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi eller Karim Benzema noen unntak, noe de fleste både forstår og godtar.

Men da Transfermarkt, nettstedet som måler markedsverdien på fotballspillere verden over, publiserte det de mener er markedsverdien til Cristiano Ronaldo fikk de en heller uventet reaksjon fra mannen som har vunnet gullballen fem ganger i karrieren.

Vinnerskalle

Transfermarkt bruker nemlig alder som et stort kriterie når de angir verdien på fotballspillere. Andre faktorer som spillerens potensial, interessen for spilleren, tidligere overgangssummer og hvilken liga den respektive personen spiller i er også viktige når markedsverdien skal bedømmes.

— Cristiano Ronaldo er gammel, og det samme er Lionel Messi. Markedsverdien deres blir redusert kun på grunn av alderen. Selv om de er like gode i dag som de var for tre år siden, er de likevel tre år eldre, og det har mye å si på markedsverdien, sier Christian Schwarz, markedsverdikoordinator i Transfermarkt, til The Athletic.

ALT ANNET ENN FORNØYD: Cristiano Ronaldo blokkerte nettstedet Transfermarkt etter han fikk nyss om sin egen markedsverdi. Foto: AP Photo/Dave Thompson

ANNONSE: Sett inn minst 200 kr på Betsafe nå og få et gratisspill verdt 250 kr – helt du vinner!

Til tross for at Ronaldo stadig holdt førsteplassen på den nevnte listen, mente han likevel at verdien hans var langt mer enn Transfermarkt hevdet.

— Blokkerte oss

— Vi publiserte listen over de ti mest verdifulle spillerne over 33 år på Instagram, og mottok så en melding fra Ronaldo der det stod at han var verdt mye mer, sier Daniel Busch i Transfermarkt, og fortsetter:

— Han sendte en melding til gutta våre på sosiale medier. De svarte ham, forklarte hvorfor markedsverdien var som den var, og sa at «blant spillerne i din aldersgruppe er du uten tvil nummer én. Jeg tror det var rundt 30 til 50 millioner pund forskjell mellom Ronaldo og den neste spilleren på listen. Så sendte han noen smilefjes og blokkerte oss.

Portugiseren har scoret 14 mål på 24 kamper for Manchester United denne sesongen, etter å ha returnert til klubben som gjorde han til en superstjerne mellom 2003 og 2009. Ronaldos nåværende verdi på Transfermarkt er 31,5 millioner pund, noe som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

Har Ronaldo grunn til å være misfornøyd?

ANNONSE: Sett inn minst 200 kr på Betsafe nå og få et gratisspill verdt 250 kr – helt du vinner!