De norske kvinnene avanserte i VM etter nervepirrende drama

Avanserte videre fra gruppespillet etter seier mot Sør-Korea.

Mandag kveld vant det norske kvinnelandslaget 2-1 over Sør-Korea i den siste og avgjørende gruppespillkampen i VM.

Det norske laget scoret to mål på straffespark tidlig i første- og andre omgang. Sør-Korea reduserte 15 minutter før slutt og selv om det asiatiske laget hadde overtaket på de norske kvinnene maktet de ikke å ta poeng i den siste gruppespillkampen.

Verdensmesterskapet arrangeres i Frankrike og etter tre kamper i gruppespillet mot vertsnasjonen (tap), Nigeria (seier) og Sør-Korea (seier), står de norske kvinnene igjen med seks poeng og to seire, som er mer enn nok for avansement til åttedelsfinale.

Frankrike vant alle kampene sine i gruppespillet og fikk ni poeng. Nigeria havnet på 3.plass med tre poeng, Sør-Korea endte opp med null poeng.

– Du ser hun puster tungt

De norske kvinne kunne smile bredt tidlig ute i kampen, etter at Caroline Graham Hansen scoret på straffe for Norge, etter kun fire minutter. 24-åringen, som nettopp har signert med Barcelona, var tydelig klar av alvoret idet hun la ballen på elleve meter.

Hun satte dog ballen sikkert nede i venstre hjørne, til de norske supporternes begeistring.

– Det er en fantastisk åpning for Norge det her. Og du ser det er viktig for Caroline også, du ser hun puster tungt, sier en lettet Solveig Gulbrandsen fra kommentatorboksen.

Resten av omgangen presset sørkoreanerne for utligning, og var veldig nære mål ved flere anledninger. De norske kvinnene var tydelig klar over hva som stod på spill, noe som førte til flere høye skuldre ute på banen i 85 minutter.

Doblet ledelsen

I andre omgang fikk Norge et nytt straffespark, seks minutter ut i omgangen. Denne gangen var det Gaham Hansen som ble felt innenfor 16-meteren.

På grunn av smerter etter fellingen kunne ikke Graham Hansen ta straffen og dermed fikk Isabell Herlovsen det tunge ansvaret. 30-åringen sendte et svakt skudd ned mot venstre hjørne, og selv om keeperen var nær ballen med begge hendene klarte hun ikke å hindre Norge i å doble ledelsen.

Sør-Korea reduserte til 2-1 etter 75 minutter, og de presset hardt på for en utligning, men klarte ikke å score igjen, noe som førte til at Norge gikk seirende ut.

La oss gi en tommel opp for de norske kvinnen i kveld – hvor langt tror du de kan nå?

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);