Dele Alli viste fingeren og hånes nå brutalt - etter tidenes verste unnskyldning - Sportsbibelen

Dele Alli viste fingeren og hånes nå brutalt – etter tidenes verste unnskyldning

Tottenham-stjernen Dele Alli viste fingeren under kampen da England slo Slovakia 2-1 mandag kveld. Alli kan havne i trøbbel for gesten. Forklaringen hans hånes på Twitter.

England klarte til slutt å slite seg til en 2-1-seier da de tok i mot Slovakia på Wembley. Mål av Eric Dier og Marcus Rashford snudde kampen for Three Lions. 

I etterkant er det imidlertid Tottenhams Dele Alli som har fått mesteparten av oppmerksomheten. TV-seerne og tilskuerne hadde orkesterplass da midtbanespilleren plutselig valgte å vise fingeren i det 77. minuttet.

Flere var usikre på hvem Alli rettet langefingeren mot. Dommeren og tidligere Liverpool-forsvarer Martin Skrtel gikk igjen blant gjetningene. Men det riktige svaret er annerledes, ifølge hovedpersonen selv.

– En vits

– Bare for å gjøre det klart, gesten i kveld var en vits mellom meg og min gode venn Kyle Walker! Beklager hvis noen tok seg nær av den, skrev Alli på Twitter.

Walker og Alli er gode venner fra tiden da de spilte sammen i Tottenham. Walker gikk til Manchester City tidligere i sommer.

Og høyrebacken ser ut til å finne hele situasjonen nokså morsom. Tirsdag morgen tagget han nemlig Alli i følgende tweet:

Han er ikke den eneste som finner det hele morsomt. Flere ler av Allis forklaring bak «fingeren», mens andre har gjort det tydelig at de rett og slett ikke tror Allis forklaring.

Kan få problemer

Alt er imidlertid ikke bare gøy. Sky Sports-ekspert Ray Wilkins mener Alli bør passe oppførselen sin. Han tror ikke 21-åringen klarer å ta det siste steget mot toppen før han får orden på oppførselen sin.

– Jeg er sikker på at han vil se dette om morgenen og tenke: «Woops! Nok en glipp.» Han må bli mer klar over omgivelsene sine. Denne unge mannen har mulighet til å bli helt spesiell, sier Wilkins, ifølge Daily Express.

Alli kan få trøbbel med Det europeiske fotballforbundet, UEFA, dersom de er uenige i forklaringen hans og isteden tror fingeren var rettet mot dommer Clement Turpin. TV-bildene ser imidlertid ut til å støtte forklaringen, da Walker og Alli hadde tydelig blikkontakt. England-manager Gareth Southgate ble konfrontert med hendelsen etter kampen.

– Dele og Kyle tullet rundt og Dele gestikulerte kanskje mot Kyle…De kommuniserer på en merkelig måte, sa Southgate, ifølge The Mirror.

Like Sportsbibelen hvis du liker sport du også!