Derfor vinner United søndagens Manchester-derby

Manchester City har sett ustoppelige ut så langt denne sesongen. På søndag reiser de til Old Trafford for å møte erkerivalen Manchester United – en kamp vertene nesten MÅ vinne for å ha heng på den lyseblå naboen. Så hvordan skal Jose Mourinhos menn klare det?

ANNONSE: Til søndag tar Manchester United imot byrival Manchester City på Old Trafford, i et oppgjør som kan bli svært viktig i kampen om Premier League-tittelen. Hos Betsson får du igjen 3,40 ganger pengene dersom du tipper riktig på at United tar alle tre poengene. Klikk her for å bli ny kunde hos Betsson. Setter du inn 5000 kroner får du faktisk hele 10 000 kroner å spille for.

City leder for øyeblikket med åtte poeng ned til United. Pep Guardiolas menn har vunnet 14 av 15 Premier League-kamper så langt denne sesongen – og er ubeseiret. Citys prestasjoner har faktisk vært så imponerende at mange vil se på dem som favoritter på bortebane mot byrivalen.

Så hvordan skal «The Red Devils» ha en sjanse mot det lyseblå toget? Her er fem grunnet til at det blir hjemmeseier på søndag:

Motstanderne finner løsninger

City har stort sett kjørt motstanderne i hjel i de fleste kampene denne sesongen. Den siste uken har kampbildene imidlertid fortonet seg noe annerledes. Den siste uken har de slått Huddersfield, Southampton og til slutt West Ham 2-1. Alle seiersmålene har kommet mot slutten av kampene.

I disse kampene har City i større grad slitt  med å bryte ned motstanderne – mye på grunn av at motstanderlagets managere har lagt gode planer for hvordan de skal stoppe «The Citizens'» angrep. Det ble tydeligst da Huddersfield-manager David Wagners taktikk nøytraliserte Leroy Sané i store deler av kampen. Motstanderne finnet mottrekk mot City, som ikke ser like blendende ut som tidligere, noe som bringer oss videre til…

Mourinho

United-supporterne har kanskje vært litt skuffet over lagets prestasjoner i kampene mot topplagene under portugiserens ledelse, men denne kampen må han vinne – og da hender det ofte at han får viljen sin til slutt også.

Siden eventyret med Porto i 2003, har Mourinho vært en mester på å få akkurat det resultatet han ønsker i de store kampene.

Guardiola har kanskje et solid overtak på Mourinho statistisk sett, men portugiseren er også en av få som taktisk kan gjøre ting ukomfortabelt for Pep, slik han for eksempel gjorde da Inter slo Barcelona ut i Champions League-semifinalen i 2010.

Gjenopplev Mourinho og Inters seier mot Guardiola og Barcelona fra 2010 under: 

Lærdommene fra Arsenal-seieren

Som nevnt tidligere har United-fansen kanskje vært litt skuffet over lagets prestasjoner i kampene mot «topp seks». I helgens kamp mot Arsenal viste imidlertid laget hvordan de også kan rive andre topplag i fillebiter når de først angriper på bortebane.

United hadde kanskje ikke vunnet uten David de Geas redninger, men det var de eminente kontringene, ledet av Romelu Lukaku, Jesse Lingard og Anthony Martial som la grunnlaget for seieren. Så gjenstår det å se om United klarer å tvinge City til å gjøre feil lignende de Arsenal gjorde.

ANNONSE: På søndag braker byrivalene Manchester United og Manchester City sammen til et av sesongens heteste oppgjør! Hos Betsson får du igjen 3,40 ganger pengene dersom du tipper riktig på at United tar alle tre poengene. Klikk her for å bli ny kunde hos Betsson. Setter du inn 5000 kroner får du faktisk hele 10 000 kroner å spille for.

Dødballer

City har imponert offensivt og vært noenlunde solide defensivt, men i noen situasjoner virker Nicolás Otamendi & co smått ukomfortable: På dødballer. Mot West Ham havnet laget bakpå da Angelo Ogbonna lurte seg unna Otamendi og headet «Hammers» i føringen. City er også blant de aller laveste lagene i ligaen. Mourinho vil garantert å notert seg dette. Det bør være muligheter for en spiller som Lukaku å komme til muligheter dersom baller slås høyt inn i feltet.

David de Gea

Behøver vi si mer? Spanjolens prestasjon mot Arsenal var kanskje den beste vi noen gang har sett av en keeper i Premier League. En ekte matchvinner – og Uniteds viktigste spiller. City må mest sannsynlig skape flere store sjanser for å score på mannen som flere og flere nå ser på som verdens beste målvakt.

Se kavalkade av De Geas beste redninger så langt denne sesongen under: 

Uniteds hjemmestatistikk

En siste ting United kan ta med seg inn i oppgjøret er deres svært imponerende hjemmestatistikk. Laget har ikke tapt på Old Trafford på hele 40 kamper i alle turneringer, noe som er meget imponerende. Det forrige hjemmetapet kom mot nettopp Manchester City. Det var i oktober i fjor, da mål av Kevin De Bruyne og Kelechi Iheanacho sørget for en 2-1-seier til naboen.

Tror på United

Match of the Day-ekspert Alan Shearer tror United kan tukte City på Old Trafford til helgen. Han mener kampen om ligatittelen er langt fra over.

– De har verdens beste keeper, et forsvar som stadig blir bedre og da de gikk fremover på banen mot Arsenal var entouchspillet deres like bra som det City har vist denne sesongen. Jeg tippet dem som ligamester denne sesongen. Det ser kanskje håpløst ut, men jeg gir ikke opp enda, sa den tidligere storscoreren, ifølge 101greatgoals. 

ANNONSE: Til søndag tar Manchester United imot byrival Manchester City på Old Trafford, i et oppgjør som kan bli svært viktig i kampen om Premier League-tittelen. Hos Betsson får du igjen 3,40 ganger pengene dersom du tipper riktig på at United tar alle tre poengene. Klikk her for å bli ny kunde hos Betsson. Setter du inn 5000 kroner får du faktisk hele 10 000 kroner å spille for.