Dette mener den tidligere Premier League-keeperen er ligaens beste keeper

Den tidligere Newcastle United og Manchester City-keeperen Shay Given triller terning på Premier Leagues målvakter. Vinneren er absolutt ikke dum, men kanskje ikke den de aller fleste mener er best?

Med et stort antall storklubber i samme liga seiler Premier League trolig opp som den ligaen i verden med de beste målvaktene. Hugo Lloris, Aaron Ramsdale og Kasper Schmeichel er alle meget habile målvakter som har vist trofaste Premier League-seere feberredninger i årrekker.

ANNONSE: Sett inn minst 200 kr på Betsafe nå og få et gratisspill verdt 250 kr – helt du vinner!

Også de «mindre» klubbene har sisteskanser av ypperste kvalitet med spillere som blant annet Robert S´anchez, Jordan Pickford og Emiliano Martínez.

Likevel er det ikke til å stikke under stol at de største, og for mange beste, er Chelseas sisteskanse Edouard Mendy, Liverpools Alisson Becker, Manchester Uniteds David de Gea, og ikke minst Manchester City sin okse, Ederson.

Skal man ta den tidligere Premier League-keeperen Shay Givens ord for god fisk, er det i hvert fall de fire sistnevnte som rangeres høyest. For ham er det nemlig Manchester City-keeperen Ederson som trekker det lengste strået, foran Edouard Mendy, Alisson Becker og David de Gea.

Shay Given mener Alisson Becker er Premier Leagues tredje beste keeper.
Photo: Paul ELLIS / AFP

Shay Given mener at Edersons evner med føttene, så vel med hendene gjør han til ligaens beste keeper.

ANNONSE: Sett inn minst 200 kr på Betsafe nå og få et gratisspill verdt 250 kr – helt du vinner!

— Jeg går på mange av Manchester City-kampene, og har sett mye av Ederson. Hvis noen ønsker å forbedre seg som målvakt, vil jeg oppfordre dem til å bare se ham varme opp. Noen av pasningene, sparkene og andre ting han gjør før en kamp er bare uvirkelig. Du kan lære så mye av ham, sier han til Ladbrokes.

Ifølge Shay Given er Ederson den beste keeperen i Premier League.
Photo: REUTERS/Benoit Tessier

— Alisson holder ham ute av Brasil-laget, men jeg vil fortsatt si at Ederson sannsynligvis er den beste målvakten i Premier League, fortsetter han.

— Standarden i Premier League er skyhøy med spillere som Edouard Mendy og David de Gea, men jeg har likt Ederson helt siden han ankom Etihad. Da Pep Guardiola skulle erstatte Joe Hart kunne han gått for hvem som helst, men han ønsket en som var trygg med ballen i føttene, noe Ederson virkelig er. Det skal heller ikke ta fra ham talentet han har som målvakt.

Ederson har holdt nullen ved syv anledninger så langt denne sesongen, og har dermed bidratt sterkt til at Manchester City per dags dato troner øverst på tabellen etter 15 kamper spilt. Brasilianeren har sluppet inn ni mål – det samme antallet som Mendy har i Chelsea.

Hvem mener du er Premier Leagues beste keeper?

ANNONSE: Sett inn minst 200 kr på Betsafe nå og få et gratisspill verdt 250 kr – helt du vinner!