Dette sier ekspertene om Norges sjanser i den nye landslagsturneringen

Ekspertene mener Norge slapp greit unna.

Norge møter Kypros, Bulgaria og Slovenia når den nye turneringen starter til høsten. Lagene vil spille om opprykk fra nivå C til nivå B.

I tillegg til å være en egen turnering med pokal og alt som hører med, er Nations League også en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM i 2020.

Med puljeseier får Norge nemlig spille EM-playoff mot de tre andre puljevinnerne fra nivå C. Dette kommer altså i tillegg til den vanlige EM-kvalifiseringen.

– Jeg sitter med følelsen av at vi, dersom vi presterer på toppnivå, skal slå de lagene der. Vi skal si oss bruktbart fornøyd med dette, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland etter trekningen. 

Den tidligere landslagskapteinen er svært positiv til den nye turneringen.

– Vi vil så gjerne se dette landslaget prestere igjen. Dette er en mulighet for Norge til å spille kamper mot nasjoner som er på samme nivå i kamper som betyr noe. Det er vekk med de «koko» treningskampene, og så er det en mulig vei inn til EM dersom vi ikke klarer den ordinære kvaliken. Dette er et nydelig konsept.

Også Kasper Wikestad og Egil «Drillo» Olsen mente Norge kom heldige ut av trekningen.

Del om du håper vi får se Norge i EM 2020!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);