Egil «Drillo» Olsen (82) i harnisk – raser mot denne detaljen i fotball-EM: «Jeg orker ikke mer»

Trenerlegenden Egil «Drillo» Olsen (82) har gjort mye for norsk idrett og har gitt oss noen av våre aller største sportsøyeblikk gjennom tidene.

Olsen var selv fotballspiller i sin tid og spilte blant annet for Vålerenga og Sarpsborg. Han fikk også 16 landskamper for Norge.

Egil Olsen fikk kallenavnet «Drillo» av Vålerenga-supportergruppen, Klanen. Dette fordi han var så god og ivrig til å drible på vingen.

Men det er trenerkarrieren «Drillo» er mest kjent for.

Det var i 1990 han tok jobben som landslagssjef for Norge, hvor han satt i sjefsstolen frem til 1998.

I 1998 kom en av Norges største idrettsprestasjoner gjennom tidene, da vi slo Brasil 2-1 i VM i Marseille. Tore André Flo og Kjetil Rekdal scoret Norges mål.

Dette er foreløpig den siste gangen Norge har kvalifisert seg til et fotball-VM, og «Drillo» annonserte før mesterskapet at han ikke kom til å fortsette i jobben.

Etter landslaget var han trener for Vålerenga og engelske Wimbledon.

Olsens ukonvensjonelle klesstil og holdninger gjorde ham til et yndet tema i britisk presse. Han var allerede kjent som «The Mad Professor» i de britiske tabloidene, og presset ble ikke noe mindre da han overtok «The Crazy Gang».

I 2009 var han tilbake i sjefsrollen på det norske landslaget, og i den første kampen vant Norge 1-0 mot Tyskland, etter en scoring fra Christian Grindheim.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Erik Thorstvedt og Egil «Drillo» Olsen. Foto: Erik Johansen / NTB

Raser mot fotball-EM

Fotball-EM er godt i gang i Tyskland, og engasjementet er stort her i Norge, selv uten norsk deltakelse i mesterskapet.

Forrige gang Norge var med i et EM var i 2000, det første mesterskapet etter «Drillos» storhetstid.

– Det er klart det er bittert å være norsk og se at vi ikke er med i EM. Vi er jo egentlig gode nok til å være med. Så er det slik at en god del tilfeldigheter avgjør fotballkamper, det er ikke bare kvalitet, sier han til TV 2.

Mesterskapet har bydd på mange store prestasjoner, men har også fått supportere til å rive seg i håret.

VAR-debatten har vært sentral også under EM, og blåste opp da Danmark trodde de hadde tatt ledelsen mot Tyskland, men målet ble annullert av en offsideplassert tå.

«Drillo» mener at VAR har sine plusser og minuser, men det er ikke offsideregelen som irriterer ham.

– Det verste jeg har sett i fotballen de siste årene er handsregelen. Den straffer uskyldige spillere gang på gang. Jeg begriper ikke at spillerne ikke bruker stemmen sin og tar affære. Jeg er også lei av drøying av tid og filming. Dommerne har ikke vært flinke nok til å gjøre noe med det. Disse tingene ødelegger fotballen, sier den tidligere treneren.

Olsen drar inn Danmark-kampen, hvor tyskerne fikk straffe etter en hands.

– Nå kan du ikke ha armen ut fra kroppen lenger. Hvor i helvete er det naturlig å ha armene i en fotballkamp? Det er ikke naturlig å løpe rundt med dem inntil kroppen, hvert fall. Jeg orker ikke mer av handsregelen, kjenner jeg. Iallfall ikke å snakke om den.

Foto: Erlend Aas / NTB

Hva synes du om det «Drillo» sier her?

Del din mening i kommentarfeltet vårt på Facebook, og del denne artikkelen videre.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev