Eliteserielaget ønsker samarbeid med Liverpool: – Vil låne spillere i vinter

Den engelske storklubben Liverpool ønsker å hente det 13 år gamle stortalentet Isak Hansen-Aarøen. Overgangen kan føre til at spillere kommer motsatt vei også.

Torsdag melder avisen Nordlys at Liverpool er ute etter Tromsøs supertalent Isak Hansen-Aarøen. Det er snakk om en intensjonsavtale, der unggutten først slutter seg til den engelske klubben i 2020. Regelverket medfører at han ikke kan skrive under for Liverpool før han er 16.

Tromsø ønsker en samarbeidsavtale i bytte med 13-åringen. Trener Simo Valakari, sportslig leder Svein-Morten Johansen og styreleder Per Aronsen dro til balløya på onsdag for å møte Liverpool.

Treneren håper at man kan få spillere fra Liverpool til Tromsø allerede i vinter. Eliteserieklubben har mistet flere viktige spillere i vinter.

– Vi ser på muligheten for å hente spillere til oss på lån fra Liverpool, og selvfølgelig allerede i vinter. Vi ser etter nye spillere, og hvis vi finner de rette, så er det ok, sier Valakari til Nordlys.

Tromsø har latt seg inspirere av Strømsgodsets avtale med Manchester City. Drammens-klubben har tidligere lånt flere spillere fra laget som leder Premier League.

– Ja, en slik type avtale ønsker vi å diskutere med Liverpool. En ting er spillerlogistikk, noe annet er kompetanse vi som klubb kan få tilgang på, både for A-lag og akademi, og kamper mellom akademilagene. Vi sikter inn på flere områder, så får vi se hva som skjer. Det er en veldig fin mulighet for oss, samtidig som vi er veldig i startgropa, men vi håper det kan bli bra over tid. Vi håper på en god torsdag i Liverpool, sier TILs sportslige leder, Svein-Morten Johansen.

DEL artikkelen om du håper vi får se flere nordmenn i Premier League!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);