England videre i EM etter seier mot Tyskland – is it finally coming home?

Håpet lever i beste velgående. Med engelsk seier over Tyskland tirsdag kveld er veien videre til finalen på papiret enkel. Skal det endelig gå for England?

Med 2-0 mot Tyskland tirsdag kveld er en 55 år gammel «forbannelse» endelig over. England har nemlig ikke klart å vinne en kamp i sluttspillet innen ordinær tid de siste 55 årene. Men takket være Raheem Sterling og Harry Kane, som begge overlistet Manuel Neuer i det tyske buret, er den lange og kanskje noe flaue forbannelsen altså over.

Veien videre er på papiret meget gjennomførbar med Ukraina som første hinder. Tar engelskmennene seg videre derfra står enten Danmark eller Tsjekkia på motsatt side i semifinalen. Derfor seiler England opp som storfavoritter til å nå finalen der de eventuelt møter Spania, Sveits, Belgia eller Italia.

Scorer lite, men slipper ikke inn

England har kun scoret fire mål på de fire kampene de har spilt. Det er mindre enn alle andre lag som har avansert til kvartfinalen. Spania har scoret flest med 11 scoringer hittil, mens Italia og Danmark følger tett med ni mål hver.

Engelskmennene har dog til gode å slippe inn mål under sommerens mesterskap, og mye kan tyde på at forsvaret og Jordan Pickford skal klare å holde rent bur mot Ukraina, som tross seier mot Sverige ikke har imponert nevneverdig.

Engelsk fotball står meget sterkt i Norge. Klubber som Manchester United, Liverpool, Arsenal, Tottenham og Leeds har massive fanskarer her til lands, og da er det heller ikke merkelig at mange nordmenn holder det engelske landslaget nært til hjertet.

En som i hvert fall holder den stolte fotballnasjonen høyt er den tidligere Manchester United-stopperen Rio Ferdinand, som viste sin glede da Sterling satt ballen i nota.

Så gjenstår det å se, da? Is it finally coming home? Hva tror du?