Erling Haaland endte måltørken – Guardiolas oppsiktsvekkende ord om nordmannen: «Jeg beklager, men…»

Erling Braut Haaland (23) er en av verdens mest omtalte nordmenn om dagen.

Haaland kom til Manchester City etter å ha herjet i Bundesliga med Borussia Dortmund.

En kan trygt si at nordmannen har levd opp til forventningene.

Haaland hadde en fantastisk debutsesong i England, som ble kronet med seriegull, FA-cup-gull og ikke minst den store drømmen om å vinne Champions League ble oppfylt for jærbuen.

Han ble Premier Leagues toppscorer med hele 36 scoringer. Totalt scoret han 52 mål på 53 kamper i alle turneringer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Erling Braut Haaland feirer 1-0-målet under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Georgia på Ullevaal stadion. Foto: Lise Åserud / NTB

Endte måltørken

Onsdag kveld spilte Manchester City mot sveitsiske Young Boys i gruppespillet i Champions League.

Foran kampen hadde ikke Haaland scoret på fem Champions League-kamper.

Manuel Akanji satte ballen i mål mot sine landsmenn like etter pause, før Meschak Elia vartet opp med en vakker chip over keeper Ederson fire minutter etter.

Så var det duket for Haaland-show.

City ble tildelt et straffespark etter 67 minutter, og den høyreiste nordmannen satte ballen sikkert midt i mål.

Med det var den 543 minutters måltørken i Champions League over.

Han var ikke ferdig der. Haaland økte ledelsen til 3-1 da han fikk ballen på rundt 16 meter. Spissen tok seg god tid og klemte til med høyrebeinet og i mål.

Hevder folk ønsker at Haaland skal feile

Etter kampen var den legendariske treneren Pep Guardiola en fornøyd mann.

Laget hans topper gruppen i Champions League, med full pott etter tre kamper.

Guardiola ble spurt om formen til Haaland, og viktigheten av at måltørken hans er over i Champions League.

– Det er viktig å få sjansene, for folk vil at han skal mislykkes, sier Guardiola til TNT Sports.

– Jeg beklager, men denne fyren vil score mål hele livet, og med sjansene han får så er han en utrolig trussel, legger han til.

Guardiola roser nordmannens andre mål i kampen.

– Hans andre mål var helt fantastisk, sier Pep Guardiola til TV 2.