Disse fem kultheltene vil Liverpool-supporterne aldri glemme

Få supporterskarer elsker sine favoritter høyere enn Liverpool-fansen. Her er seks gode eksempler på det.

ANNONSE: Hos Betsson finner du flere spennende spill på Premier League-kamper – og Liverpool sine er selvfølgelig blant disse. Klikk her for å bli ny kunde hos Betsson. Setter du inn 5000 kroner får du faktisk hele 10 000 kroner å spille for.

Liverpool-fansen lengter fortsatt etter det første ligagullet siden 1990, men laget har likevel opplevd store oppturer de siste 28 årene. Champions League-triumfen i 2005 står nok igjen som den største av dem.

Disse seks spillerne er ikke nødvendigvis de beste som har spilt for Liverpool i Premier League-æraen, men de var likevel høyt elsket av fansen på The Kop.

Gary McAllister (2000-2002)

Få spillere kan sies å ha påvirket en klubb i så stor grad på så kort som Garu McAllister gjorde da han signerte for Liverpool før 2000/2001-sesongen. Da var han faktisk 35 år gammel, noe som gjorde flere skeptiske. Skottens prestasjoner den sesongen skulle imidlertid gjøre alle dommedagsprofetier til skamme.

Liverpool vant en mektig cuptrippel: FA-cupen, ligacupen og UEFA-cupen. «Gary Mac» spilte en viktig rolle, spesielt i UEFA-cupen, der han scoret seiersmålet mot Barcelona i semifinalen og på straffe i finalen mot Alavés. I ekstraomgangene slo han også frisparket som en Alavés-spiller headet i eget mål. Dermed vant Liverpool og «Gary Mac» på Golden Goal.

Luis García (2004-2007)

Den offensive midtbanespilleren var en av Rafael Benitez» første signeringer som Liverpool-manager. Fansen ble kjapt kjent med hans underholdende spillestil, som også ofte grenset over i det frustrerende. García var først og fremst en spiller som leverte store enkeltøyeblikk. Han bidro i stor grad til at laget kom til Champions League-finalen i 2005, med fem mål i utslagsrundene, blant annet en skikkelig perle mot Juventus og det berømte «spøkelsesmålet» mot Chelsea, som sendte de røde til finalen.

Han scoret også seiersmålet i FA-cupsemifinalen mot Chelsea sesongen etter, men var utestengt i finalen. Han forlot Liverpool med to store trofeer og mange gode minner, da han dro til Atletico mens Fernando Torres signerte for Anfield-klubben.

[arve url=»https://youtu.be/NGWHyRWqLIo» /]

Bruce Grobbelaar (1981-1994)

Keeperen fra Zimbabwe var kjent for sin eksentriske spillestil og kunne gjøre mye tabber, men han var også kapabel til å skape helt spektakulære øyeblikk. I tillegg var han del av et Liverpool-lag som vant ligaen stort sett når de ville. Han ble helten under straffesparkkonkurransen i europacupfinalen mot Roma i 1984, da han fintet ut motstanderne med dans og «spaghetti legs» på mållinjen.

Grobbelaar var så og si selvskreven på laget til både Bob Paisley, Joe Fagan og Kenny Dalglish, men slet mer med spilletid i Premier League-æraen. Spesielt da en ung David James begynte å få spilletid fordi Grobbelaar brukte mye tid på Zimbabwes landslag.

ANNONSE: Hos Betsson finner du flere spennende spill på Premier League-kamper – og Liverpool sine er selvfølgelig blant disse. Klikk her for å bli ny kunde hos Betsson. Setter du inn 5000 kroner får du faktisk hele 10 000 kroner å spille for.

Igor Bišćan (2000-2005)

Kroaten fikk mye pes fra fansen de første årene på Anfield, men spilte seg for alvor inn i hjertene deres da han spilte en avgjørende rolle i flere kamper på veien til den berømte Champions League-finalen i 2005. Han dominerte blant annet på midtbanen da laget tok en sterk 1-0-seier i gruppespillet borte mot Deportivo La Coruna.

Mange skadeproblemer på midtbanen førte til at Bišćan spilte flere viktige kamper den sesongen, uten at han gjorde seg bort. Han fikk riktignok ikke spille finalen i Istanbul, men «Zinedine Bišćan» forlot likevel klubben som en ekte helt blant fansen – og med det berømte flagget til topps.

Dirk Kuyt (2006-2012)

Da nederlenderen ble hentet sommeren 2006, var tanken at han skulle lede lagets angrep som spydspiss og toppscorer. Målene kom med relativt god hyppighet, men det ble etter hvert tydelig at han ikke hadde de tekniske kvalitetene til å spille alene på topp i Benitez» system.

En omskolering til høyrekant blåste nytt liv i Kuyts Liverpool-karriere – flere viktige mål i de aller største kampene fulgte. Hans største stund var kanskje da han scoret hattrick mot Manchester United i 3-1-seieren på Anfield i 2011. Året etterpå fikk han endelig en vinnermedalje da Cardiff ble slått på straffesparkkonkurransen i ligacupfinalen. Før det hadde han scoret i ekstraomgangene. Kuyt var en ekte Liverpool-helt, elsket for at han aldri sluttet å løpe og fordi han «alltid» dukket opp i de viktige kampene.

ANNONSE: Hos Betsson finner du flere spennende spill på Premier League-kamper – og Liverpool sine er selvfølgelig blant disse. Klikk her for å bli ny kunde hos Betsson. Setter du inn 5000 kroner får du faktisk hele 10 000 kroner å spille for.

Se alle Kuyts mål i Liverpool-drakta nedenfor:

[arve url=»https://youtu.be/1jEySFWf9zg» /]