Disse fem kultheltene vil Manchester United-fansen aldri glemme - Sportsbibelen

Disse fem kultheltene vil Manchester United-fansen aldri glemme

United-fansen har sett mange store fotballspillere ute på Old Trafford-matta opp gjennom årene. Her er seks kulthelter de aldri vil glemme.

Det er unødvendig å nevne navn som Paul Scholes, Ryan Giggs og Eric Cantona når man snakker om de største United-heltene i Premier League-æraen. Her er seks kulthelter supporterne på Old Trafford likevel aldri vil glemme.

Park Ji-Sung (2005-2012)

Da sørkoreaneren signerte for United i 2005, var det mange som tenkte at det var et kjøp ment for å styrke Uniteds posisjon blant asiatiske fotballfans. Parks prestasjoner vitnet imidlertid om en spiller som var signert av langt flere grunner enn god PR.

Park sluttet aldri å løpe – og scoret også ofte i viktige kamper. Sir Alex Ferguson har blant annet sagt at å vrake han fra troppen til Champions League-finalen i 2008 var en av de hardeste avgjørelsene han måtte ta.

Park fikk over 200 kamper for United. I tillegg fikk han med seg fire vinnermedaljer fra Premier League og én Champions League-tittel da han dro videre til Queens Park Rangers i 2012.

John O’Shea (1999-2011)

På mange måter den ultimate lagspilleren. Da O’Shea forlot United, hadde han spilt i alle posisjonene på banen – inkludert i mål! Kanskje ikke den mest begavede spilleren som har spilt for United, men ofte en viktig brikke for Sir Alex når det dro seg til med skader og suspensjoner.

Kanskje best husket for den nevnte opptredenen i mål – og for et sent seiersmål mot Liverpool på Anfield i 2007.

Se O’Sheas matchvinnerscoring mot Liverpool under:

[arve url=»https://youtu.be/eJqs4OFsiKA» /]

Antonio Valencia (2009-d.d.)

Wigan hentet Valencia til Premier League allerede i 2006 etter at han hadde imponert for Ecuador under VM i Tyskland. Noen gode sesonger fulgte, før United signerte han sommeren 2009. Der brukte han ikke lang tid på å bli varm i trøya. De hurtige rykkene ned mot dødlinja ble et varemerke for Valencia.

Han så ut til å kunne være på vei ut av klubben, men fikk en ny vår da han ble satt ned på høyrebacken. Valencia har også vært kaptein flere ganger. En ekte United-helt, som fortsatt er i klubben.

Darren Fletcher (2003-2015)

Mens skotten gikk gradene på Uniteds ungdomsakademi, ble han av flere sett på som den neste David Beckham. Han endte istedenfor opp på midtbanen, der han kunne dominere med enorme mengder energi og en pasningsfot som ble undervurdert av de fleste. Han ble ikke alltid foretrukket av Ferguson, men hadde stort sett flere lengre perioder der han var glimrende hver sesong.

Dessverre fikk han sannsynligvis ikke ut potensialet sitt til det fulle, da de siste årene i United ble amputert på grunn av en betennelsessykdom. Han forlot klubben med 340 kamper rundt beltet – og en stor plass i United-fansens hjerter.

Ole Gunnar Solskjær (1996-2007)

Det finnes vel knapt nordmenn, eller United-fans, som ikke vet hvem Ole Gunnar Solskjær er. Men da han kom til United i 1996 var han et ukjent fjes for de aller fleste i England. Han fikk snart flere til å sperre opp øynene med sine enorme ferdigheter foran motstandernes mål. Disse ferdighetene kombinert med hans unge utseende sørget for at han fikk kallenavnet «The Baby-Faced Assassin».

Solskjær ble kjent for å studere motstanderens forsvar fra benken, for så å komme inn å score. Det beste eksempelet på dette var nok kanskje da han kom inn og scoret seiersmålet på overtid i Champions League-finalen mot Bayern München i 1999.

Se Ole Gunnar Solskjær ta farvel med Old Trafford i videoen under:

[arve url=»https://youtu.be/H_HFQ_iKdZ0″ /]