Fransk midtbanejuvel på vei til Spurs. Ny Madrid-spiller til Arsenal?

Overgangsmarkedet går mot slutten. Det betyr en intens sluttspurt for klubbene som ennå ikke er fornøyd med troppene sine.

I går ettermiddag ble overgangen til Martin Ødegaard fra Real Madrid til Arsenal bekreftet fra flere hold. Nordmannen er ventet å bli presentert før helgen slik at han er spilleklar mot byrival Chelsea på søndag. Men Arsenal skal ifølge spanske rapporter ikke være helt ferdig med sommerhandelen, og de ser nok en gang mot den spanske hovedstaden for forsterkninger.

Denne gangen er det Marco Asensio som står på ønskelisten til Mikel Arteta. Spanjolen med det fryktinngytende venstrebenet har slitt med formen i Real Madrid de to siste sesongene og har en del å bevise for Carlo Ancelotti dersom han ønsker seg en plass i startelleveren. Prisen skal angivelig ligge rundt 400 millioner kroner.

Om ikke det var nok for Arsenal ser de også til Madrid for en ny høyreback. Dog ser de denne gangen til lillebror Atlético Madrid og Kieran Trippier. I retur håper de å kunne sende Hector Bellerin som har fått ekstremt lite spilletid under Mikel Arteta. Også Ole Gunnar Solskjær har vist sin interesse for Trippier, men Atlético skal ha satt ned foten.

En annen midtbanejuvel som muligens skifter beite denne sommeren er Houssem Aouar. Nettopp fordi Arsenal har sikret seg Ødegaard, og nå ønsker seg Asensio har dørene åpnet seg på vidt gap for Tottenham.

Med rekord-overgangen til Ødegaard ferskt i minne er det kanskje duket for en ny norsk rekord-overgang tidligere enn først antatt. Dortmund ønsker å beholde Erling Braut Haaland, noe de heller ikke kan klandres for. Likevel melder blant annet The Mirror at Liverpool har seilet opp som favoritt til å kapre den målfarlige nordmannen allerede dette overgangsvinduet.

En annen avis melder at det er Real Madrid som til slutt kommer til å trekke det lengste strået, dersom de ikke klarer å signere Mbappé før vinduet stenger. Det kommer kanskje ikke som et sjokk at det er den spanske avisen Marca som melder følgende, og at det er den britiske avisen The Mirror som melder at Liverpool står først i køen.