Friidrettsstjernens uventede utspill om Cristiano Ronaldo: – 13 år gamle jenter kan gjøre det der

Cristiano Ronaldo hylles over hele verden for en detalj i kampen mot Tyskland. Friidrettssjerne er derimot langt fra imponert.

Cristiano Ronaldos monsterløp over hele banen har skapt reaksjoner verden over.

Veteranen klarerte først et hjørnespark med hodet før han løp tvers over banen for å score mål – i løpet av 15 sekunder. En utrolig prestasjon av en 36 år gammel fotballspiller.

– Fansen går i spinn over Ronaldos fysikk og hyller han som sensasjonell, skriver engelske Daily Mail.

– Er det den raskeste 36-åringen gjennom tidene? lurer ITV Football.

Friidrettsstjerne ikke imponert

Den finsek avisen Iltalehti rapporterer at Ronaldo kom opp i en fart på 30 kilometer i timen. Den finske friidrettsstjernen  Annimari Korte reagerer uventet sterkt.

– Dette er alltid like underholdende. 30 kilometer i timen er farten jeg holder når jeg er i luften og passerer hekkene. Mellom hekkene går det raskere enn det, skriver hun i en Twitter-melding.

33-åringen er en av Europas raskeste hekkeløpere og er ikke spesielt imponert over Ronaldos notering fra EM.

– Jeg noterte at 30 kilometer i timen ikke er i nærheten av Ronaldos toppfart. Han har løpt 38,6, så jeg skjønner ikke hvorfor det blir en nyhet. Det er ikke så raskt til han å være, sier hun til SportExpressen.

Det var under en VM-kamp mot Spania i 2018 at Ronaldo ble målt til 38,6 km/t.

– 30 kilometer i timen er heller ikke så raskt, jeg holder samme hastighet i luften over hekkene og 13 år gamle jenter kan opp i det på 100 meter. Det meste blir så klart interessant rundt Ronaldo, men dette er ikke så raskt, verken for han eller noen annen fotballspiller, slå Korte fast til samme avis.

Raskest hittil i EM 2021 er Leonardo Spinazzola som har kommet opp i 33,8 km/t. Nummer to på listen er Daniel James ()33,5 fra Wales, etterfulgt av Raheem Sterling (33,1).