Gjorde fansen rasende: Her er fem spillere som har spilt for både Manchester United og Liverpool

Manchester United og Liverpool utgjør et av fotballens største rivalerier. For de fleste er det utenkelig å spille for begge klubbene. Likevel har noen gjort nettopp det. Her er fem av dem.

ANNONSE: Nå får alle nye kunder hos Mr Green hele 10.00 i odds om man satser på Liverpool-seier i lørdagens storkamp mot Manchester United på Old Trafford. Klikk her for å komme til tilbudet. Tror du Manchester United vinner? Da kan du også doble oddsen som ny kunde.

På lørdag braker Manchester United og Liverpool sammen når en av sesongens største kamper skal spilles på Old Trafford.

Fansens nerver vil være helt tynnslitt. Det er gjerne en kamp flere gruer seg til enn det motsatte.

Gjennom historien har kun ni spillere gått direkte fra en av klubbene til den andre. Den forrige var Phil Chisnall, helt tilbake i 1964.

Det finnes imidlertid flere spillere som har vært i begge klubbene, uten å nødvendigvis ha gått direkte via M62-motorveien.

1. Michael Owen

Denne overgangen svir nok for Liverpool-fansen. Owen var en helt og målscorer. Han avgjorde blant annet FA-cupfinalen i 2001 nærmest på egenhånd for Liverpool, med to sene mål mot Arsenal. Han hadde scoret 158 mål for klubben da han dro til Real Madrid i 2004. Ting gikk imidlertid ikke som Owen ville i Spania og han havnet i Newcastle sommeren etter. Der var han ingen enorm suksess. Tyneside-oppholdet kulminerte med nedrykk i 2009. Da sjokkerte Owen de fleste og gikk til Manchester United, noe som gjorde Liverpools fans rasende. Owens høydepunkt i United-drakta var nok 4-3-scoringen mot Manchester City i debutsesongen.

2. Peter Beardsley

De er kanskje ikke så mange som husker at Beardsley var i United. Angriperen fikk bare én kamp for United før han ble sendt tilbake til Vancouver Whitecaps. Deretter fulgte noen vellykkede år i Newcastle, før Liverpool hentet han i 1987. På Merseyside ble han en suksess – og var en viktig del av et av de mest underholdende Liverpool-lagene gjennom tidene. Han scoret også et hattrick mot United i 1990, bare for å gni inn hva de hadde gått glipp av.

3. Tom Chorlton

En av få, og den første, som har gått direkte mellom de to klubbene. Chorlton var med på Liverpool-laget som vant gamle andredivisjon i 1904/1905. Midtstopperen fikk til slutt 121 kamper for de helrøde. I 1912 gikk han til United, men klarte aldri å kjempe seg til noen fast plass. Chorlton fikk bare fire United-kamper.

ANNONSE: Nå får alle nye kunder hos Mr Green hele 10.00 i odds om de satser på Liverpool seier i lørdagens storkamp mot Manchester United på Old Trafford. Klikk her for å komme til tilbudet. Tror du Manchester United vinner? Da kan du også doble oddsen som ny kunde.

4. Phil Chisnall

Allerede nevnte Chisnall er den siste spilleren som har gått direkte mellom de to klubbene. Angrepsspilleren fikk 49 kamper for United, før Liverpool signerte han i 1964. Han tilbrakte tre år på Anfield, men slet med å finne veien inn i startelleveren. Dette var på den tiden da Bill Shankly virkelig var i ferd med å revolusjonere Liverpool. Stjerner som Roger Hunt og Ian St. John var foran i køen. Han måtte legge opp allerede som 29-åring på grunn av en kneskade.

5. Paul Ince

Ince spilte nesten 300 kamper og vant to ligatitler, to FA-cuper og to ligatitler med Manchester United. Han bar kapteinsbindet ved flere anledninger og var en samlende styrke. Han gikk til Inter i 1995, før han returnerte til England to år senere – og da til Liverpool. Der ble han også kaptein, noe som betyr at han er den eneste som har båret bindet for begge klubbene. Ince innfridde aldri helt forventningene i Liverpool-drakta, men fikk oppleve et stort personlig øyeblikk da han feiret vilt etter en sen utligning mot United på Anfield…

DEL artikkelen om du elsker engelsk fotball!

ANNONSE: Nå får alle nye kunder hos Mr Green hele 10.00 i odds om de satser på Liverpool-seier i lørdagens storkamp mot Manchester United på Old Trafford. Klikk her for å komme til tilbudet. Tror du Manchester United vinner? Da kan du også doble oddsen som ny kunde.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);